Σύντομα στην αγορά δυο νέες συσκευές με BlackBerry 10

Η Research In Motion ανακοίνωσε σήμερα πως πρόκειται να κυκλοφορήσει τις νέες συσκευές της στις αρχές του επόμενου χρόνου και συγκεκριμένα στις 30 Ιανουαρίου σε μια παγκόσμια παρουσίαση η οποία θα περιλαμβάνει αρκετά events.

Η εταιρεία αναμένεται να αποκαλύψει δυο νέες συσκευές BlackBerry 10, μια με μεγάλη οθόνη αφής και μια που θα θυμίζει αρκετά την τωρινή σειρά συσκευών «Bold», αλλά και περισσότερες πληροφορίες για την νέα της πλατφόρμα.

Τα BlackBerry 10 αποτελούν μια ακόμα προσπάθεια της εταιρείας να ανακάμψει. Η RIM ήταν κάποτε ανάμεσα στις κορυφαίες και σημαντικότερες εταιρείες κατασκευής κινητών συσκευών, με την άνοδο της Apple και του Android όμως παραγκωνίστηκε. Οι συσκευές της εξακολουθούν να αποτελούν την πρώτη προτίμηση επαγγελματιών, ακόμα και κυβερνητικών οργανισμών λόγω της αυξημένης ασφάλειας τους, αρκετοί απλοί χρήστες όμως ήδη έχουν μεταβεί σε άλλες πλατφόρμες.

Η RIM ελπίζει αυτό να αλλάξει με την κυκλοφορία των νέων συσκευών της. «Χάρη στις ισχυρές συνεργασίες μας με παγκόσμιους παρόχους και ένα συνεχώς αυξανόμενο οικοσύστημα από προγραμματιστές, ελπίζουμε οι καταναλωτές μας να έχουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία με το BlackBerry 10» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Thorsten Heins. «Ανυπομονούμε να φέρουμε το BlackBerry 10 στα χέρια των καταναλωτών μας σε όλον τον κόσμο».