BlackBerry : Πωλείται όπως είναι, επιπλωμένη…

Τα σχέδιά της για πλήρη εξαγορά από κοινοπραξία με επικεφαλής το hedge fund Fairfax Financial ανακοίνωσε σήμερα η BlackBerry, λίγες μέρες μετά τις εκτιμήσεις για βαριές απώλειες και απολύσεις 4.500 υπαλλήλων μέχρι το τέλος του έτους, που έκανε η ίδια η εταιρεία.

Το deal αναμένεται να κοστίσει 4,7 δισ. δολάρια στην κοινοπραξία της Fairfax, που κατέχει το 10% των μετοχών, με το κόστος ανά μετοχή να διαμορφώνεται στα 9 δολάρια, αφήνοντας μικρό περιθώριο κέρδους, αφού την ώρα της ανακοίνωσης η μετοχή της BlackBerry βρισκόταν στα 8,24 δολάρια. Μάλιστα, λίγες μέρες νωρίτερα η μετοχή της εταιρείας είχε ξεπεράσει και τα 10 δολάρια.

Δεν είναι μυστικό ότι η BlackBerry αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, καθώς δεν μπορεί να ανταγωνιστεί με τα κινητά της τηλέφωνα τα iPhones της Apple και το μερίδιό της στην αγορά έχει συρρικνωθεί δραματικά. Τα τελευταία της μοντέλα μάλιστα σημείωσαν πολύ χαμηλές πωλήσεις, βυθίζοντας την εταιρεία σε τέλμα.

Όπως αναφέρει η BlackBerry στην ανακοίνωσή της, η κοινοπραξία έχει στη διάθεσή της έξι εβδομάδες για να διενεργήσει λογιστικό έλεγχο, κατά τη διάρκεια των οποίων η εταιρεία έχει το δικαίωμα να αναζητήσει και άλλες προτάσεις εξαγοράς.