Νέες αποκαλύψεις για το επόμενο Xbox

Είναι γνωστό εδώ και καιρό πως οι νέες παιχνιδικονσόλες από τη Microsoft και τη Sony βρίσκονται λίγο πριν την κυκλοφορία τους. Μάλιστα η Microsoft έχει ήδη ξεκινήσει μία αντίστροφη μέτρηση που παραπέμπει στο Xbox 720 (αν φυσικά ονομαστεί έτσι), ενώ η Sony επιβεβαίωσε τις διάφορες φήμες που έχουν ακουστεί για παρουσίαση του PlayStation 4 το ερχόμενο καλοκαίρι.

Πρόσφατα, λοιπόν, η ιστοσελίδα VGleaks, δημοσίευσε μία φωτογραφία/διάγραμμα, στο οποίο, όπως ισχυρίζεται, εμφανίζονται τα πλήρη χαρακτηριστικά της νέας κονσόλας της Microsoft.

Η επόμενη γενιά του Xbox λοιπόν, θα διαθέτει οκταπύρηνο επεξεργαστή x64 με χρονισμό στα 1,6GHz, επεξεργαστή γραφικών D3D11.1 στα 800MHz με μέγιστη απόδοση έως και 1,2 teraflops, 8GB μνήμης DDR3 RAM με 32MB ενσωματωμένης επιπλέον SRAM, οπτικό μέσω 6x BluRay, αισθητήρα NUI (Natural User Interface) και Kinect, καθώς και λειτουργία PVR για χρήση και ως media Box.

H Sony, μέσω δηλώσεων του CEO της, Kazuo Hirai δήλωσε στην αναγνωρισμένη τεχνολογική ιστοσελίδα IGN, πως η εταιρία του, δεν πρόκειται να ανακοινώσει λεπτομέρειες για την επόμενη γενιά του PlayStation, μέχρι να γίνει η αντίστοιχη ανακοίνωση από τη Microsoft.

Πιο συγκεκριμένα, ο Hirai δήλωσε πως “ποιος ο λόγος να κάνουμε πρώτοι την ανακοίνωση, όταν οι ανταγωνιστές μας μπορούν να δουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά και να επανέλθουν με κάτι καλύτερο;”

Το VGleaks όμως, αφήνει προανήγγειλε ήδη την αποκάλυψη των τεχνικών χαρακτηριστικών και του επόμενουPlayStation στο άμεσο μέλλον. Μένει να δούμε αν οι συγκεκριμένες αποκαλύψεις θα βγουν και αληθινές.