Όλες οι μέχρι τώρα φήμες για το Xbox 720

Τα τελευταία χρόνια έχουν ακουστεί διάφορες φήμες που αφορούν τη νέα παιχνιδοκονσόλα της Microsoft. Η νέα θήκη, τα χαρακτηριστικά του hardware, το χειριστήριο ακόμα και το όνομα της είναι μερικά από θέματα που έχουν απασχολήσει κατά καιρούς ιστοσελίδες και forums .

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το τελευταίο διάστημα η Microsoft αγόρασε πολλά domain names που σχετίζονται με το xbox. Αυτό έδωσε την ευκαιρία σε διάφορους bloggers να κάνουν υποθέσεις για το πως θα ονομάζεται η νέα κονσόλα, με τα «xbox Infinity» και «xbox Loop» να είναι να τα περισσότερο διαδεδομένα. Επίσης ο Sean Tracy, technical designer της Crytek, στις αρχές του χρόνου διέδωσε μέσω twitter πως το κωδικό όνομα του project είναι «Durango», με το σχόλιο του να διαγράφεται άμεσα.

Πολλές πληροφορίες έχουν διαδοθεί και για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Xbox. Αυτό που τραβάει, αρχικά, την προσοχή είναι η κάρτα γραφικών. Φημολογείται πως η Microsoft θα χρησιμοποιήσει δύο κάρτες γραφικών που θα είναι βελτιωμένες εκδόσεις της AMD 7000 series, σε μια δομή που, όπως σχολιάζει το NG247, «θα είναι σα να λειτουργούν δύο υπολογιστές ταυτόχρονα». Τον Απρίλιο, το περιοδικό Xbox World δημοσίευσε πως η νέα κονσόλα θα έχει έναν 16-Core IBM Power PC επεξεργαστή και 8Gb RAM, ώστε να παρέχεται η δυνατότητα στο σύστημα γραφικών να αποδίδει 3D γραφικά χωρίς κανένα πρόβλημα. Πρόσφατη δημοσίευση του ίδιου περιοδικού όμως αναφέρει πως το development kit διαθέτει τετραπύρηνο επεξεργαστή.

Έχει αναφερθεί ακόμα πως το νέο Xbox θα διαθέτει τον νέας γενιάς αισθητήρα Kinect 2.0 με δυνατότητα ταυτόχρονης παρακολούθησης τεσσάρων ατόμων καθώς και το παραδοσιακό χειριστήριο χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές από αυτό του Xbox 360, αφού το τελευταίο είχε πολύ μεγάλη απήχηση στον κόσμο. Αυτό που έχει μεγάλο ενδιαφέρον είναι η πρόσφατη κατοχύρωση μιας πατέντας από τη Microsoft, που σχετίζεται με την απόδοση 3D αντικειμένων στους τοίχους ενός δωματίου για την χρήση της σε παιχνίδια επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality). Το όνομα του συγκεκριμένου project είναι «Fortaleza», βασίζεται στο Kinect και για την χρήση του θα απαιτούνται ειδικά γυαλιά παρόμοια με το Project Glass της Google.

Σύμφωνα με ένα κείμενο που διέρρευσε τον Ιούνιο του 2012 και στην συνέχεια αφαιρέθηκε, το νέο Xbox 720 θα είναι εξοπλισμένο με Blue-Ray drive, σύστημα DVR και υποστήριξη 1080p σε 3D. Όλες οι φήμες αρχικά συμφωνούσαν πως η παιχνιδοκονσόλα θα κυκλοφορούσε στην αγορά μέσα στο 2013 και πιο συγκεκριμένα τα Χριστούγεννα, με την ιστοσελίδα SemiAccurate να δημοσιεύει τον Σεπτέμβριο πως η κυκλοφορία του ενδέχεται να καθυστερήσει, μέσα στο 2014, λόγω προβλημάτων στην γραμμή προμηθειών της Microsoft.

Πριν από λίγες ημέρες, ο αρχισυντάκτης του περιοδικού Xbox World, Dan Dawkins, επιβεβαίωσε έστω και ανεπίσημα πολλές από τις παραπάνω φήμες στην ιστοσελίδα CVG ενώ δήλωσε πως «αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, οι αποκαλύψεις μας θα επιβεβαιωθούν πολύ πριν από την έκθεση Ε3 τον Ιούνιο».

Το σίγουρο είναι πως όσο πλησιάζουμε προς την ημερομηνία διεξαγωγής της έκθεσης, τόσο περισσότερες φήμες, επιβεβαιωμένες η μη, θα διαδίδονται για την νέα κονσόλα της Microsoft.