Συνδέσεις 5G WiFi από τη Apple για το 2013

H Αpple βρίσκεται στη διαδικασία ενσωμάτωσης ασύρματων συνδέσεων ταχύτητας 5G στη νέα σειρά των Mac για το 2013, σύμφωνα με πρόσφατες φήμες.

Η αμερικάνικη εταιρία εργάζεται πυρετωδώς στο επόμενο, μεγάλης ταχύτητας, standard ασύρματης σύνδεσης, σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από το τεχνολογικό site TheNextWeb. Σε συνεργασία με την εταιρία τηλεπικοινωνιών Broadcom, η Apple είναι έτοιμη να ενσωματώσει στη νέα σειρά των Mac, υψηλής ταχύτητας συνδέσεις 802.11ac.

Το IEEE 802.11ac, πιο γνωστό σαν 5G WiFi, είναι το επόμενης γενιάς δικτυακό standard που προς το παρόν εξελίσσεται από το Institute of Electrical and Electronics Engineers. Η βάση του βρίσκεται σε στις ασύρματες συχνότητες των 5GHz και υπόσχεται έως και τρεις φορές μεγαλύτερη ταχύτητα από τα σημερινά δεδομένα με τα 802.11a/b/g/n δίκτυα. Επίσης, η Broadcom κάνει λόγο και για έξι φορές λιγότερη κατανάλωση, με αποτέλεσμα τη σημαντική βελτίωση στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Η Apple ήδη προσπαθεί να προλάβει τον ανταγωνισμό με την ενσωμάτωση μίας τέτοιας δυνατότητας, που σίγουρα θα αποτελέσει σημαντικό "χαρτί" για της μελλοντικές πωλήσεις της εταιρίας.