“Παύση πυρός” από τη Samsung στην κόντρα με την Apple

Η Samsung, με ανακοίνωσή της, έκανε γνωστό ότι απέσυρε σήμερα όλες τις αγωγές εναντίον της Apple στις χώρες της Ευρώπης και πιο συγκεκριμένα σε Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ολλανδία.

Η κορεάτικη εταιρία δήλωσε επίσημα πως “δεσμευόμαστε να να αδειοδοτήσουμε τις τεχνολογίες μας με δίκαιους και λογικούς όρους χωρίς διακρίσεις και υποστηρίζουμε την άποψη πως οι είναι καλύτερο οι εταιρίες να ανταγωνίζονται στο “γήπεδο” των αγορών και όχι των δικαστηρίων. Έτσι αποφασίσαμε να αποσύρουμε όλες τις αγωγές εναντίον της Apple, που βασίζονται στις πατέντες της εταιρίας μας και ακόμα εκκρεμούν οι δικαστικές αποφάσεις. Πάντα με γνώμονα το δικαίωμα της επιλογής των καταναλωτών”.

Η διαμάχη έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν η σημερινή ανακοίνωση υποδεικνύει μία συμφωνία μεταξύ των δύο εταιριών ή αν η Samsung αναγκάστηκε να υποχωρήσει, καθώς εκκρεμούν ακόμα αποφάσεις που ίσως την έφερναν σε δύσκολη θέση. Εξάλλου οι δικαστικές διαμάχες εκτός Ευρώπης συνεχίζουν κανονικά.