Ασύρματη φόρτιση συσκευών από την Apple

Η Apple κατέθεσε πρόσφατα αίτηση για κατοχύρωση μίας πατέντας, με το όνομα “Ασύρματη Χρήση Ενέργειας σε Τοπικό Υπολογιστικό Περιβάλλον”. Στην συγκεκριμένη αίτηση φαίνεται ξεκάθαρα η θέληση της εταιρίας να εξελίξει έναν τρόπο φόρτισης διαφόρων συσκευών εντελώς ασύρματα.

Πρόσφατα η Nokia είχε κάνει κάποια βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση, παρουσιάζοντας μας τα “μαξιλάρια” τεχνολογίας NFC (Near Field Communication), που όμως απαιτούσαν την επαφή της συσκευής με αυτά γεγονός που δεν έδινε απόλυτη ελευθερία κατά τη διάρκεια της φόρτισης.

Η Apple από τη μεριά της σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία NFMR (Near Field Magnetic Resonance) που ουσιαστικά δημιουργεί ένα μαγνητικό πεδίο που επιτρέπει την μεταφορά της ενέργειας σε μία ακτίνα από την πηγή του πεδίου. Έτσι λοιπόν, η Apple, σκοπεύει να δημιουργήσει μία συσκευή που να παρέχει αρκετή ενέργεια στον φορητό υπολογιστή, το κινητό ή το tablet σας που είναι στην περιοχή του γραφείου, για παράδειγμα, και χρειάζονται φόρτιση.

Ήδη η ηλεκτρονική κοινότητα έχει λάβει με μεγάλη χαρά τα νέα και κάνει διάφορες υποθέσεις για πιθανές μελλοντικές χρήσεις της νέας αυτής τεχνολογίας. Από την άλλη, υπάρχουν και οι πιο απαισιόδοξοι, που κάνουν λόγο για αμυντική στάση της Apple, και λένε ότι προσπαθεί να κατοχυρώσει όσο το δυνατόν συντομότερα μία πατέντα, για την περίπτωση που κάποια ανταγωνιστική εταιρία κατάφερνε να εξελίξει την τεχνολογία αυτή πριν από την ίδια την Apple.

Εμείς περιμένουμε τις εξελίξεις και ελπίζουμε να επιβεβαιωθούν τα πιο αισιόδοξα σχόλια που ακολούθησαν την είδηση.

Σχετικά Tags
Apple