Τέλος ο Explorer – Έρχεται ο Spartan

Νέο, «ελαφρύ» και γρήγορο browser, με την κωδική ονομασία «Spartan»,ετοιμάζει η Microsoft. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αμερικανικός κολοσσός έχει στα σκαριά ένα καινούργιο πρόγραμμα για διαδικτυακές αναζητήσεις, με το οποίο θα αντικαταστήσει το μέχρι πρότινος δημοφιλές «Internet Explorer».

Ο ανανεωμένος browser -ο οποίος κινείται στα πρότυπα του Chrome της Google- εκτιμάται ότι θα παρουσιαστεί μαζί με το νέο λογισμικό της εταιρίας, Windows 10, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιανουαρίου του 2015.

Ο Internet Explorer δεν τραβάει καθώς σήμερα μόνο το 9-10% των χρηστών παγκοσμίως τον αξιοποιούν στις καθημερινές τους αναζητήσεις στο Διαδίκτυο, όταν τα ανταγωνιστικά Chrome και Firefox, τα χρησιμοποιεί το 60% και 24% αντίστοιχα.

Περισσότερα νέα για τον 'Spartan', τον επερχόμενο browser της Microsoft, θα υπάρξουν με την νέα χρονιά αφού η εταιρεία έχει προγραμματίσει ένα event για τις 21 Ιανουαρίου του 2015, όπου θα παρουσιάσει περισσότερα εργαλεία και εφαρμογές του νέου της λειτουργικού Windows 10.