Η Apple ενισχύει την ασφάλεια του iCloud, μετά το σκάνδαλο

Σε επιπλέον βήματα για να αποτρέψει την παραβίαση λογαριασμών από χάκερς στο iCloud θα προχωρήσει η Apple, μετά το σκάνδαλο με τις υποκλαπείσες φωτογραφίες διασήμων που συγκλόνισε το Χόλιγουντ, όπως αποκαλύπτει σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ.

Σύμφωνα με τον Κουκ, η Apple θα ειδοποιεί με e-mail τους χρήστες όταν κάποιος επιχειρεί να αλλάξει τον κωδικό του λογαριασμό τους, να επαναφέρει το iCloud σε μία νέα συσκευή ή όταν μία συσκευή συνδέεται για πρώτη φορά με το λογαριασμό.

Ο Κουκ αναφέρει ακόμα ότι η Apple θα ενθαρρύνει τους χρήστες να χρησιμοποιούν το σύστημα ταυτοποίησης δύο σημείων, ώστε για να συνδεθεί με το λογαριασμό του ένας χρήστης να απαιτείται, πέραν του κωδικού πρόσβασης, ένας ξεχωριστός τετραψήφιος κωδικός ή ένας άλλος κωδικός που δίνεται στο χρήστη την πρώτη φορά που εγγράφεται στην κάθε υπηρεσία. Η διαδικασία αυτή θα καθιστά πολύ πιο δύσκολη την παραβίαση προσωπικών δεδομένων από χάκερς.

Ο Ματ Γιόχανσεν, από την εταιρεία WhiteHat Security, συμφωνεί με τη χρήση του συστήματος των δύο σημείων. “Μπορείτε να φανταστείτε να χρησιμοποιείτε την κάρτα σας στο ΑΤΜ και να μη βάζετε PIN; Αυτός είναι ο δεύτερος παράγοντας, κάτι που έχεις (μια κάρτα) και κάτι που γνωρίζεις (ένα PIN)”, δηλώνει στο Reuters.

Σχετικά Tags
Apple