Πρώτο σε πωλήσεις το Samsung Galaxy SIII

Μια νέα έκθεση της Strategy Analytics αποκαλύπτει πως το Galaxy SIII ξεπέρασε το iPhone 4S σε πωλήσεις, τουλάχιστον για το τρίτο τρίμηνο του 2012.

Τα στοιχεία δείχνουν πως το SIII σημείωσε συνολικά 18 εκατομμύρια πωλήσεις για την συγκεκριμένη περίοδο, αισθητά περισσότερες από τις 16.2 εκατομμύρια πωλήσεις του iPhone 4S. Μικρή αλλά σημαντική διαφορά παρουσιάζεται και στο μερίδιο της αγοράς που καταλαμβάνουν οι δυο συσκευές, με την ναυαρχίδα της Samsung να κατέχει το 10.7%, έναντι του 9.7% του iPhone.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι οι πωλήσεις του 4S επηρεάστηκαν σημαντικά από την κυκλοφορία του iPhone 5 μέσα στο τέλος της ίδιας περιόδου. Το νεότερο smartphone της Apple πούλησε 6 εκατομμύρια συσκευές και αύξησε το μερίδιο του στο 3.6% σε μικρό χρονικό διάστημα από την έναρξη της διάθεσης του.

Αυτό σημαίνει πως η πρωτιά της Samsung δεν θα διατηρηθεί για αρκετό καιρό. Οι πωλήσεις του SIII εξακολουθούν να αυξάνονται, με την συσκευή να έχει πουλήσει 10 εκατομμύρια μονάδες στους τελευταίους δυο μήνες και πάνω από 30 εκατομμύρια από την στιγμή της κυκλοφορίας του. Δεν θα ήταν παράξενο όμως αν δούμε τις πωλήσεις του iPhone 5 να εκτοξεύονται με τον ίδιο θεαματικό ρυθμό, ειδικά αν ξεπεραστούν τα προβλήματα στην γραμμή παραγωγής της Apple.

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως το δεύτερο τρίμηνο του έτους, λίγο μετά την κυκλοφορία του SIII αυτό είχε σημειώσει μόλις 5.4 εκατομμύρια πωλήσεις.

«Περιμένουμε το iPhone 5 να ξεπεράσει σε πωλήσεις το Samsung Galaxy S3 μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του 2012» είπε ο Neil Mawston, εκτελεστικός διευθυντής της Strategy Analytics, «και η Apple να επανακτήσει σύντομα τον τίτλο του πιο δημοφιλή κατασκευαστή smartphone».