Ακόμα περισσότερα Apple Stores θα ανοίξει η Apple

Η Apple ανακοίνωσε πως σκοπεύει να ανοίξει άλλα 30 με 35 καταστήματα λιανικής μέσα στο οικονομικό έτος του 2013 που λήγει τον επόμενο Σεπτέμβριο. Στην πλειοψηφία τους τα καταστήματα αυτά θα ανοίξουν εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, χωρίς όμως η εταιρεία να αναφέρει σε ποιες χώρες θα επικεντρωθεί.

Η αναφορά έγινε στην ετήσια έκθεση της εταιρείας οι οποία κατατέθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, στην οποία η Apple ανέφερε ακόμα πως σχεδιάζει να δαπανήσει περίπου 850 δολάρια για την επέκταση της καθώς και για να επενδύσει στις υπάρχουσες υποδομές λιανικής της.

Μέσα στο 2012 η εταιρεία άνοιξε 33 νέα Apple Stores, με τον συνολικό αριθμό καταστημάτων της αυτή τη στιγμή σε όλον τον κόσμο να ανέρχονται στα 390.

Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της εταιρείας παρακολουθούνται προσεκτικά δεδομένης της αποχώρησης του επικεφαλής λιανικών πωλήσεων, John Browett. Στο άκουσμα της αποχώρησης του, αρκετά δημοσιεύματα ανέφεραν πως η Apple θα προχωρούσε σε περικοπές τόσο στο προσωπικό της όσο και στον τομέα του λιανικού εμπορίου, προκαλώντας εικασίες ότι οι προσπάθειες της δεν ήταν τόσο επιτυχής όσο κάποτε.

Στην ίδια έκθεση, η Apple αποκάλυψε πως τα έσοδα της από λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 4.7 δις. δολάρια, 33% σε σχέση με πέρσι, γεγονός που αποδίδει στην επιτυχία του iPhone 4S, του iPhone 5 καθώς και των δυο τελευταίων μοντέλων iPad.

Συνολικά οι λιανικές πωλήσεις της εταιρείας αντιστοιχούν στο 12% των συνολικών πωλήσεων της για το 2012, ποσοστό που είναι κατά 1% μειωμένο από το 2011.

Σχετικά Tags
Apple