Αποχωρεί από την Apple o επικεφαλής του iOS

Ένα από τα κυριότερα στελέχη της αμερικάνικης εταιρείας, ο Scott Forstall, πρώτος αντιπρόεδρος και επικεφαλής του τμήματος λογισμικού iOS αναμένεται να αποχωρήσει σύντομα από την Apple.

Ρεπορτάζ της Wall Street Journal αναφέρει πως σύμφωνα με πηγές της ο Forstall απομακρύνθηκε από την εταιρεία επειδή αρνήθηκε να υπογράψει μια επιστολή που ζητούσε συγγνώμη στους καταναλωτές για την πανωλεθρία των Apple Maps. Ο Forstall υποστήριξε πως δεν υπάρχει λόγος να απολογηθεί, κάτι στο οποίο διαφώνησαν ο Tim Cook και τα υπόλοιπα στελέχη της εταιρείας, με αποτέλεσμα την απομάκρυνση του. Το γεγονός αυτό το επιβεβαιώνουν τόσο η Fortune όσο και η New York Times.

Τελικά την απολογία για τα Apple Maps την υπέγραψε ο ίδιος ο Tim Cook και την δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της εταιρείας λίγες ημέρες μετά την κυκλοφορία του iOS 6.

Ο Scott Forstall διατηρούσε μια πολύ καλή σχέση με τον Steve Jobs ενώ είχαν εργαστεί μαζί και στην NeXT. Μετά τον θάνατο του Jobs όμως ξεκίνησαν οι φήμες πως ο Forstall δεν τα πήγαινε και τόσο καλά με τα υπόλοιπα διοικητικά μέλη της Apple.

Την ίδια στιγμή, ένα ακόμα στέλεχος της εταιρείας, ο John Browett, επικεφαλής του τμήματος λιανικού εμπορίου, πρόκειται να αποχωρήσει μετά από μόλις έξι μήνες.

Μετά την αποχώρηση τους, ο Jonathan Ive θα αναλάβει τον τομέα Human Interface διατηρώντας παράλληλα την θέση του στο hardware design. Ο Eddy Cue θα επιβλέπει την ανάπτυξη του Siri και των Apple Maps, ο Craig Federighi το iOS και το OS X ενώ ο Bob Mansfield θα ηγηθεί της ομάδας Τεχνολογίας.