H πρώτη εφαρμογή για iPhone που σας μαθαίνει αρχαία ελληνικά

Γηράσκω αεί διδασκόμενος θα μπορούσε να πει κανείς. Κι αυτό γιατί η γνώση φαίνεται να μην έχει όρια. Το γεγονός αποδεικνύεται κατά τον καλύτερο τρόπο μέσω της νέας εφαρμογής που λανσαρίστηκε για iPhone. Το όνομα αυτής “Αρχαιογνωσία”

Πρόκειται για την πρώτη εφαρμογή για έξυπνα κινητά, η οποία βοηθάει στην εκμάθηση της αρχαίας ελληνικής γλώσσας και είναι βασισμένη σε κλιτικό λεξικό της αρχαίας ελληνικής με περισσότερα από 10 εκατομμύρια λήμματα.

Ο χρήστης μπορεί να απολαύσει αρκετές από τις δυνατότητες που του παρέχονται, όπως ο πολυτονικός ορθογράφος, όπου κάποιος μπορεί να γράψει μία λέξη μονοτονικά, ακόμα και άτονα και η εφαρμογή αυτόματα σε πολυτονική. Η εφαρμογή διευκολύνει την κλίση των λέξεων σε όλες τις φωνές, χρόνους, εγκλίσεις και πτώσεις ανάλογα με το μέρος του λόγου στο οποίο ανήκει.

Όσο για τα αποτελέσματα της κλίσης μπορεί κάποιος να τα αντιγράψει σε άλλη εφαρμογή, να τα μοιραστεί με τους φίλους του σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, ακόμα και να τα εκτυπώσει.

Η δοκιμαστική έκδοση της εφαρμογής διατίθεται με όλη την λειτουργικότητα της εφαρμογής, η οποία όμως είναι ενεργή μόνο για τις λέξεις που αρχίζουν από Α, εντελώ δωρεάν, ενώ η πλήρης έκδοση κοστίζει 2,69 ευρώ και διατίθεται από το iTunes.

Αναμένεται μάλιστα να είναι σύντομα διαθέσιμη για Android και Windows Phone.