Η Samsung προσελκύει ανεξάρτητους προγραμματιστές για το App Store της

Τον περασμένο μήνα, η Samsung ανακοίνωσε μια συνεργασία με την EA Chillingo με σκοπό να ξεκινήσει το “100% Indie”, ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να προσελκύσει ανεξάρτητους προγραμματιστές να αναπτύξουν εφαρμογές για το ηλεκτρονικό κατάστημα εφαρμογών της.

Ξεκινώντας από αυτή την εβδομάδα, οι νέοι σχεδιαστές εφαρμογών μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, υποβάλλοντας τις υλοποιήσεις τους έχοντας το δικαίωμα να διατηρήσουν το 100% των εσόδων που θα κερδίσει η εφαρμογή τους τους πρώτους έξι μήνες μετά την έναρξη (εξ ου και το όνομα του προγράμματος).

Τα μερίδια των εσόδων, στη συνέχεια θα μειωθούν σε 90% των κερδών για το υπόλοιπο του πρώτου έτους, κατά το δεύτερο έτος το ποσοστό θα πέσει στο 80%, ενώ θα καταλήξει στο σύνηθες 70% που είναι και το ποσοστό που ισχύει για τα καταστήματα εφαρμογών των Google και Apple.

Η ένταξη στο πρόγραμμα αυτό γίνεται μέσω της ιστοσελίδας 100percentindie, ενώ σκοπός του είναι να προσφέρει στους προγραμματιστές καλύτερους όρους, αποσκοπώντας σε ραγδαία ανάπτυξη του App Store της εταιρίας. Η κίνηση αυτή δείχνει μία διάθεση από την εταιρία να ξεκινήσει το δικό της οικοσύστημα και οι πληθώρα εφαρμογών αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι αυτού του σχεδίου.