Ανακαλύψτε το “ημερολόγιο της Anne Frank”

Μία νέα εφαρμογή που παρουσιάστηκε στην πλατφόρμα του iOS, επιτρέπει στους χρήστες να ανακαλύψουν την ιστορία της Anne Frank μέσα από βίντεο-συνεντεύξεις, ηχητικά ντοκουμέντα και ένα αρχείο φωτογραφιών, 65 χρόνια μετά την κυκλοφορία του δημοφιλούς βιβλίου.

Η εφαρμογή πήρε την έγκριση του ιδρύματος Anne Frank Foundation, που χρηματοδοτήθηκε από τον Otto Frank, μετά το θάνατο της κόρης του στο Bergen-Belsen τον Μάρτιο του 1945, σε ηλικία δεκαπέντε ετών. Η μικρή Anne Frank, ήταν κρυμμένη σε μία σοφίτα στο Άμστερνταμ για περισσότερα από δύο χρόνια, για να μην την βρουν οι Ναζί, ώσπου τελικά πέθανε από τον τύφο και τον υποσιτισμό.

Το γνωστό, πλέον, ημερολόγιο δόθηκε στην Anne όταν γινόταν δεκατριών, περιγράφοντας τη ζωή της από τις 12 Ιουνίου του 1942 έως και την 1 Αυγούστου 1944. Η πρώτη του έκδοση κυκλοφόρησε το 1947 στα Ολλανδικά, ενώ στη συνέχεια μεταφράστηκε στα Αγγλικά και δημοσιεύτηκαν με τον τίτλο “Το Ημερολόγιο ενός Νέου Κοριτσιού” (The Diary of a Young Girl).

Ο CEO της BeyondTheStory, Jen Porter, επισημαίνει πως η νέα εφαρμογή πηγαίνει τους χρήστες σε ένα άλλο επίπεδο κατανόησης των περιπετειών της Anne Frank κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι διαθέσιμο μέσω iTunes στην τιμή των 13.99 δολαρίων (10.45 ευρώ).