Το eBay αναβαθμίζεται στο iOS

Η δημοφιλής ιστοσελίδα δημοπρασιών, κυκλοφόρησε πρόσφατα τις νέες εκδόσεις της εφαρμογής της για το iPhone και το iPad, με τους εκπροσώπους της εταιρίας να δηλώνουν πως “η νέα έκδοση θα παίξει σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της υπηρεσίας για το 2013”.

Με την e-commerce να δηλώνει πως το eBay απέκτησε 1,8 εκατομμύρια νέους χρήστες, μέσω της εφαρμογής για κινητές συσκευές, στα πρώτα τρία τρίμηνα του 2012, η ανάγκη για ακόμα μεγαλύτερη υποστήριξη των mobile εκδόσεων ήταν επιτακτική. Μάλιστα, το eBay πρόσθετει περίπου 2,4 εκατομμύρια νέα προϊόντα κάθε εβδομάδα στις λίστες του.

Οι νέες αναβαθμίσεις, έχουν σαν στόχο να δώσουν στο κοινό ακόμα μεγαλύτερη ευκολία στις διαδικασίες πώλησης και αγοράς προϊόντων, με την ενσωμάτωση λειτουργιών κάμερας αλλά και με πιο εξελιγμένο σύστημα για την περιγραφή των εμπορευμάτων. Για τους πωλητές, η νέα έκδοση περιλαμβάνει έναν πλήρη οδηγό για την κατηγοριοποίηση, τιμολόγηση αλλά και διανομή των προϊόντων.

Ο αντιπρόεδρος του eBay σε θέματα κινητών συσκευών, Steve Yankovich, δήλωσε στο τεχνολογικό site Techcrunch, πως η χρήση της υπηρεσίας παρουσίασε σημαντική αύξηση των περασμένο μήνα με ολοένα και περισσότερους χρήστες να πραγματοποιούν συναλλαγές μέσω των smartphone και των tablet τους.

Μάλιστα η πιο “επιτυχημένη” μέρα της χρονιάς (9 Δεκεμβρίου 2012) παρουσίασε άνοδο της τάξης του 133% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή (4 Δεκεμβρίου 2011).