Αναστάτωση στην Apple: Πωλείται στο eBay πρωτότυπο iPhone 6!

Ένα... περίεργο και μυστηριώδες iPhone που εστάλη σε Αμερικανό ιδιώτη πονοκεφαλιάζει την Apple.

O Αμερικανός υποστηρίζει ότι το τηλέφωνο που παρέλαβε ταχυδρομικά από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Verizon, δεν έχει το κανονικό λειτουργικό σύστημα κινητού τηλεφώνου της Apple, δηλαδή το iOS, αλλά ένα άλλο σύστημα που μοιάζει "πρωτότυπο" και διαγνωστικό λογισμικό.

Ο Αμερικανός αποπειράθηκε να το πουλήσει στο eBay σε τιμή 62.300 δολαρία, δηλαδή περίπου 49.800 ευρώ, με το ψευδώνυμο kimberlyk1018, σε σχετική δημοπρασία.

Ήταν στην ιστοσελίδα αγοραπωλησιών ebay.com που ανέβασε φωτογραφίες για να αποδείξει ότι το κινητό τηλέφωνο που έχει παραλάβει δεν "τρέχει" το γνωστό και φυσιολογικό λογισμικό.

Παράλληλα, αν δει κανείς προσεκτικά τη φωτογραφία, θα διαπιστώσει ότι από τη συσκευή απουσιάζουν οι σημάνσεις που απαιτεί η αμερικανική νομοθεσία, ενώ η θύρα σύνδεσης του καλωδίου είναι κόκκινη, μια ιδιαιτερότητα που αποτελεί "σίγουρο σημάδι", κατά τον ίδιο τον χρήστη, αλλά και άλλους χρήστες του eBay, ότι "πρόκειται για πρωτότυπο της Apple", κάτι που αφήνει υπόνοιες ότι μπορεί να περιέχει απόρρητες πληροφορίες και δοκιμαστικές εφαρμογές και προγράμματα, που δεν έχουν εξελιχθεί ακόμη ή δεν έχουν παρουσιαστεί καθόλου στο κοινό.

Σύμφωνα, πάντως, με τη βρετανική εφημερίδα Guardian, το λογισμικό που δείχνει να τρέχει το τηλέφωνο ταιριάζει με το λογισμικό προηγούμενων πρωτοτύπων της Apple.