Μειώνονται διαρκώς όσοι αγοράζουν iPhone για πρώτη φορά

Στασιμότητα παρουσιάζει η αγορά των iPhones της Apple; Κι όμως...

Σύμφωνα με τον αναλυτή της εταιρείας Pacific Crest Securities, Άντι Χάργκριβς, η εταιρεία περιμένει το λανσάρισμα του iPhone 6 για να πάρει ώθηση στις πωλήσεις της.

Ο κύκλος εργασιών σε κάθε λανσάρισμα νέας έκδοσης είναι όλο και μικρότερος, για νέους χρήστες που μπαίνουν στον κόσμο της κινητής τηλεφωνίας, όπως τον... βλέπει η Apple.

Εν πολλοίς, αυτό είναι λογικό, καθώς ολοένα και περισσότεροι έχουν αποκτήσει πια iPhone και όλο και λιγότεροι, που δεν έχουν αγοράσει, προβαίνουν τελικά σε αυτή την κίνηση.

Η Apple προσανατολίζεται στο να αρχίσει να πουλά πακέτα λογισμικού αναβάθμισης στους υπάρχοντες χρήστες για να αυξήσει τα έσοδα.

Η Pacific Crest Securities εκτιμά ότι μέχρι το τέλος του 2015, το 80% αγορών της Apple για iPhone θα αφορά νέα τηλέφωνα για υπάρχοντες χρήστες και προσθήκες λογισμικού, μαζί με σχετικά gadgets.

Σκεφθείτε ότι το 2011 λιγότερο από το 10% αφορούσε ανταλλακτικά του "έξυπνου" τηλεφώνου, μιας και πολύ λίγοι είχαν τότε τηλέφωνο iPhone, συγκριτικά με σήμερα.

Τα κέρδη σε απόλυτη τιμή από πωλήσεις νέων τηλεφώνων αυξήθηκαν και το 2012, ενώ από το 2013 και μετά μειώνονται σταδιακά, με τα συνολικά κέρδη όμως να εμφανίζουν -μειωμένη- άνοδο κι αυτό επειδή αυξάνεται η αγορά υπηρεσιών λογισμικού και επίσης, η αγορά κινητών από εκείνους τους χρήστες iPhone που αναβαθμίζουν τη συσκευή τους και την αντικαθιστούν με ένα πιο "φρέσκο" iPhone.

Οι πωλήσεις σε νέους χρήστες Apple, όμως, μειώνονται εδώ και δύο χρόνια και από την Pacific Crest Securities εκτιμάται ότι θα μειωθούν και το 2015.

Δείτε το διάγραμμα: