Ο Kim Dotcom ετοιμάζει το Megabox

Ο Kim Dotcom, γνωστός από τη δημιουργία των ιστοσελίδων Megaupload και ΜEGA, είχε ανακοινώσει πριν λίγο καιρό τη δημιουργία του Megabox.
 
Πρόκειται ουσιαστικά για μία νέα υπηρεσία διαμοιρασμού μουσικών αρχείων, που θα δίνει τη δυνατότητα στους δημιουργούς των τραγουδιών να διατηρούν έως και το 90% των κερδών από τις πωλήσεις των τραγουδιών τους μέσω της υπηρεσίας.
 
Η λογική της νέας υπηρεσίας, σίγουρα θα αλλάξει τα δεδομένα στη μουσική βιομηχανία, βοηθώντας τα τραγούδια να γίνονται γνωστά σε ολόκληρο τον κόσμο, με εντελώς νόμιμο τρόπο. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το περιεχόμενο του Megabox θα προσφέρεται δωρεάν στους χρήστες της υπηρεσίας, με τη συνοδεία διαφημίσεων, από τις οποίες και θα προκύπτουν τα έσοδα για το Megabox και τους δημιουργούς.
 
Αν πάλι κάποιος χρήστης δε θέλει να να βλέπει αυτές τις διαφημίσεις θα έχει την επιλογή να αγοράσει το περιεχόμενο, ακολουθώντας τη διαδικασία που ακολουθούν μέχρι σήμερα οι ηλεκτρονικές αγορές. Για να χρησιμοποιήσει κανείς την υπηρεσία θα πρέπει να εγκαταστήσει το Megakey, μία εφαρμογή που θα κάνει τον παραπάνω έλεγχο.
 
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το πότε θα κυκλοφορήσει το Megabox, όμως μετά την κυκλοφορία του επίσημου trailer, ελπίζουμε πως η επίσημη ανακοίνωση από τον Dotcom δε θα αργήσει να έρθει.