Άμεση η απάντηση του Kim Dotcom στο Mega-Search.me

Ο Κιμ Dotcom έλαβε άμεσα θέση, για το θέμα που προέκυψε με την “πειρατική” μηχανή αναζήτησης Mega-Search.me, προστατεύοντας με την κίνησή του την νέα υπηρεσία του, Mega, που ξεκίνησε τη λειτουργία της, πριν μερικές εβδομάδες.

Η Dotcom είχε τονίσει, κατά την παρουσίαση του Mega, πως “η πειρατεία θα τιμωρείται από την ίδια την υπηρεσία”, περνώντας το μήνυμα, πως δεν θέλει να έχει πάλι τις δικαστικές διαμάχες που είχε με το Megaupload.

Σε αυτή τη λογική, κινήθηκε και στο συγκεκριμένο θέμα που προέκυψε με το Mega-Search.me, αφού σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα “μπλόκαρε” τη μηχανή αναζήτησης, ενώ παράλληλα αρνήθηκε κάθε ανάμειξη ή συνεργασία με τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Η είδηση έγινε γνωστή από ένα μήνυμα του Dotcom,που αναφέρει πως “χάρη σε ένα script που ανέπτυξε η ομάδα του Mega , ώστε να διαγράψουμε όλα τα αρχεία από το Mega-Search.me, η σελίδα είναι προσωρινά εκτός λειτουργίας. Η λύση για να ξεπεράσουμε αυτό το πρόβλημα θα δοθεί σύντομα”.

Ακόμα παραμένει αβέβαιο, το ποιοι κρύβονται πίσω από το Mega-Search.me, όμως οι φήμες κάνουν λόγο για γαλλικής καταγωγής άτομα. Σύμφωνα με την υπηρεσία αναζήτησης ιστοσελίδων WHOIS, η μηχανή αναζήτησης δημιουργήθηκε την ίδια ημερομηνία με το Mega (20 Ιανουαρίου), ωστόσο οι πρώτες αναφορές για αυτήν, έγιναν πριν λίγες μέρες.