Το Mega-Search.me πλήττει την αξιοπιστία του Mega

Το Mega να ξεκίνησε τη λειτουργία πριν από λίγο καιρό, με τις διαβεβαιώσεις ου ιδρυτή του, Kim Dotcom, πως δε θα εμπλακεί σε ανταλλαγή πειρατικού περιεχομένου. Πλέον και μετά τη δημιουργία της μηχανής αναζήτησης Mega-Search.me, ίσως αντιμετωπίσει τα πρώτα νομικά προβλήματα.
 

Πρόκειται για μία νέα ιστοσελίδα, που προς το παρόν δε φαίνεται να έχει κάποια σχέση με τον Dotcom και το Mega, η οποία επιτρέπει στους 1 εκατομμύριο χρήστες του Mega να ανεβάσουν αρχεία, προσθέτοντας απλά τον σύνδεσμο του αρχείου τους από το cloud. Στη συνεχεία, τα αρχεία γίνονται δημόσια, με τον κάθε ένα να τα κατεβάσει στον υπολογιστή του.

Έως εδώ όλα καλά, το πρόβλημα είναι ότι στο όνομα του Mega, η νέα μηχανής αναζήτησης έχει μεταμορφωθεί σε τόπο ανταλλαγής πειρατικού υλικού αλλά και πορνό. Αν και όπως είπαμε, τίποτα δε συνδέει τον Dotcom με τη συγκεκριμένη σελίδα, είναι πολύ πιθανό να κληθεί να ενεργήσει για την αντιμετώπιση του θέματος που έχει προκύψει.

Η τεχνολογική κοινότητα, περιμένει με μεγάλο ενδιαφέρον την αντίδραση του αφεντικού του Mega, καθώς από τη μία θα πρέπει να σταθεί εμπόδιο στην πειρατεία, από την άλλη θα διακινδυνέψει την ακεραιότητα της δικής του υπηρεσίας.