Δηλώσεις του Schiller για το “φθηνό” iPhone

Εδώ και αρκετό καιρό, κυκλοφορούν έντονα φήμες για την κυκλοφορία ενός νέου iPhone με μικρότερες δυνατότητες αλλά και χαμηλότερη τιμή. Μεγάλα ειδησιογραφικά πρακτορεία, όπως το περιοδικό Wall Street Journal και το Bloomberg, βασιζόμενοι πάντα σε δηλώσεις αναλυτών, υποστήριξαν πως η Apple θα αναγκαστεί να κυκλοφορήσει μία φθηνότερη έκδοση του γνωστού τηλεφώνου της, για να καταφέρει να παραμείνει ανταγωνιστική.

Ο αντιπρόεδρος του τμήματος marketing της εταιρίας, Phil Schiller όμως, έχει άλλη άποψη. Σε συνέντευξη του στην κινεζική εφημερίδα Shanghai Evening News, διαψεύδει τα σενάρια, λέγοντας πως δεν βλέπει πως μία φθηνή συσκευή θα αποτελέσει το μέλλον της εταιρίας.

Πιο συγκεκριμένα ο Schiller δήλωσε πως “παρά τη δημοτικότητα που έχουν αποκτήσει τα φθηνά smartphones στην Ανατολή, σας διαβεβαιώ πως αυτό δε θα είναι το μέλλον της Apple”, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στις διάφορες φήμες που έχουν κατακλύσει την ηλεκτρονική κοινότητα.

Από την άλλη πλευρά βέβαια, ο Schiller, φαίνεται να προσέχει πάρα πολύ την διατύπωση των όσων λέει, καθώς με την λέξη “cheap” που χρησιμοποιεί, είναι πολύ πιθανό να κάνει λόγο περισσότερο για την ποιότητα των συσκευών και όχι την τιμή τους. Άλλωστε, στην μετά Steve Jobs εποχή, έχουν αλλάξει πολλά, με πολλές φήμες για τον αμερικανικό κολοσσό να βγαίνουν αληθινές.