Το αφεντικό της Nokia αφήνει ανοιχτή την επιλογή λειτουργικού

Παρόλο, που κατά τη διάρκεια του 2012, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nokia, Stephen Elop, δήλωνε πως η γνωστή εταιρία είναι προσηλωμένη στην πλατφόρμα της Microsoft, σε συνέντευξή του στην ισπανική ιστοσελίδα El Pais, αναθεώρησε τις απόψεις του λέγοντας πως “όλα είναι πιθανά”.

Σε ερώτηση που του τέθηκε, σχετικά με το αν η Nokia σκοπεύει να κυκλοφορήσει συσκευή με το λειτουργικό Android, απάντησε πως “στον σημερινό πόλεμο των λειτουργικών προγραμμάτων, χρησιμοποιούμε τα Windows Phone σαν όπλο μας. Βέβαια, συνεχώς μας απασχολεί το τι έρχεται μετά, ποιος θα είναι ο ρόλος του HTML 5 ή του Android; Είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα, σήμερα είμαστε αφοσιωμένοι και ικανοποιημένοι από τη Microsoft, για το μέλλον όλα είναι πιθανά”.

Όταν ρωτήθηκε για τους στόχους της εταιρίας για την φετινή χρονιά, φάνηκε αρκετά αισιόδοξος τονίζοντας πως “δε μπορώ να σας πω ακόμα αριθμούς και λεπτομέρειες, αλλά χωρίς να γνωρίζω το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί προβλέπω διψήφιο αριθμό στα ποσοστά μας στην αγορά. Γεγονός που θα δημιουργήσει μία ισορροπία με τα άλλα δύο μεγάλα οικοσυστήματα, Android και Apple”. Η συγκεκριμένη αισιοδοξία, βασίζεται κυρίως στο καλό ξεκίνημα το Lumia 920.

Η Nokia, έσπευσε αμέσως να διευκρινίσει πως έγινε λάθος στη μετάφραση και πως ο Elop δε δήλωσε ποτέ πως “όλα είναι ανοιχτά” για το μέλλον της εταιρίας. Αν αυτό είναι μία κίνηση να προστατεύσει τα ίδια της τα προϊόντα ή αν όντως έγινε αυτό το λάθος, δε μπορούμε να το γνωρίζουμε.