Η Micrososft κατηγορεί την Google για σαμποτάζ

Μετά την κυκλοφορία των Windows Phone 8, η Microsoft δείχνει ξεκάθαρα πως θέλει να κερδίσει και πάλι την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού. Σε αυτή την προσπάθεια, συμπεριλαμβάνεται και η καλύτερη δυνατή εμπειρία στην παρακολούθηση βίντεο από το YouTube.

Σύμφωνα με την εταιρία, η Google κάνει ότι περνάει από το χέρι της ώστε να “σαμποτάρει” την ίδια της την υπηρεσία, μόνο και μόνο για να μην υπάρχει στην πλατφόρμα της Microsoft. Πράγματι, η εφαρμογή αυτή τη στιγμή κυκλοφορεί μόνο για το iOS και το Android, με τους χρήστες Windows Phone να έχουν μόνο πρόσβαση σε μία εφαρμογή που απλά χρησιμοποιεί το link του YouTube, αλλά στερείται πολλές από τις λειτουργίες των επίσημων εκδόσεων.

Μάλιστα, στο επίσημο blog της η Microsoft δε δίστασε να στοχοποιήσει την Google Για τη συμπεριφορά της κατηγορώντας την για αθέμιτες μονοπωλιακές τακτικές, λέγοντας πως “έχουμε κάνει πολλές προσπάθειες να επικοινωνήσουμε με το προσωπικό του YoutTube για να καταφέρουμε να βρούμε μία λύση. Θεωρούσαμε λογικό ηGoogle να ζητά την ικανοποιήση των πελατών του YouTube ανεξαρτήτως πλατφόρμας, άλλωστε δική της είναι η υπηρεσία. Παρόλα αυτά, πληροφορηθήκαμε από υψηλόβαθμα στελέχη της πως, η δημιουργία μίας αξιοπρεπούς εφαρμογής για το σύστημα των Windows Phone έχει απαγορευτεί. Αν η ίδια η Google δε συμμορφωθεί, είμαστε σίγουροι, πως θα της το επιβάλλον οι ίδιοι οι φορείς που ασχολούνται με το θέμα”.