Κατάστημα με ανακαινισμένα προϊόντα της Apple εμφανίστηκε στο eBay

Έναν αρκετά ενδιαφέρον τρόπο φαίνεται πως δοκιμάζει η Apple για την πώληση των ανακαινισμένων (refurbished) προϊόντων της, σύμφωνα τουλάχιστον με το 9to5mac. Η ιστοσελίδα υποστηρίζει πως η Αμερικάνικη εταιρεία άνοιξε ένα δοκιμαστικό ηλεκτρονικό κατάστημα στην ιστοσελίδα του eBay, της δημοφιλούς υπηρεσίας δημοπρασιών και πωλήσεων.

Εκ πρώτης όψεως όλα δείχνουν πως το εν λόγω κατάστημα δεν έχει άμεση σχέση με την ίδια την εταιρεία. Μια σημείωση στο ηλεκτρονικό κατάστημα αναφέρει πως «ο πωλητής έχει εξουσιοδοτηθεί από την Apple Inc. για να πουλά επίσημα ανακαινισμένα προϊόντα της Apple στο eBay», πράγμα που μπορεί να σημαίνει πως το κατάστημα το διαχειρίζεται απλά ένας μεταπωλητής και όχι η ίδια η εταιρεία.

Επιπροσθέτως, το κατάστημα χρεώνει φόρους μόνο για αγορές από έξι πολιτείες των ΗΠΑ, κάτι που δείχνει πως μάλλον πρόκειται για μεταπωλητή. Εφόσον πίσω από αυτό «κρυβόταν» η Apple θα έπρεπε να χρεώνει φόρους σε όλες τις πολιτείες, δεδομένου ότι διατηρεί παντού καταστήματα.

Το 9to5mac όμως, το οποίο έχει γενικώς καλό ιστορικό στις διαρροές και στις αποκαλύψεις του, επιμένει. Είναι σίγουρο πως σύμφωνα με τα στοιχεία του, το online κατάστημα είναι μια δοκιμαστική κίνηση της Apple που «μπορεί να ανοίξει τον δρόμο σε κάτι μεγαλύτερο», υπονοώντας την είσοδο της εταιρείας στις λιανικές πωλήσεις στο eBay.

Εάν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, το πιο πιθανό είναι η Apple να θέλει να δοκιμάσει την απήχηση που θα είχε ένα τέτοιου είδους ηλεκτρονικό κατάστημα. Έκπληξη προκαλεί όμως το γεγονός πως η ίδια η εταιρεία δεν ανακοίνωσε επίσημα την δημιουργία του καταστήματος, αλλά ούτε και αναφέρει τα εταιρικά της στοιχεία σε αυτό. Δεδομένης όμως της μυστικότητας που τηρεί η Apple σχεδόν σε κάθε της κίνηση, είναι πολύ πιθανό να πρόκειται τελικά για μια ανεπίσημη «δοκιμή» της εταιρείας.

Προς το παρόν το κατάστημα διαθέτει μικρό αριθμό προϊόντων τα οποία πωλούνται με τις ίδιες τιμές που διατίθενται τα ανακαινισμένα προϊόντα στην επίσημη ιστοσελίδα της, Apple.com. Όλα συνοδεύονται από εγγύηση ενός έτους, καινούργια μπαταρία καθώς και όλα τα παρελκόμενα τους.

Χαρακτηριστικό ακόμα είναι πως όλα τα προϊόντα διατίθενται μόνο προς πώληση και όχι προς δημοπρασία.