Και η Google στο παιχνίδι των “έξυπνων” ρολογιών

Η Google φαίνεται να προστίθεται στον κατάλογο των εταιριών που φημολογείται ότι είναι στη διαδικασία ανάπτυξης “έξυπνων” ρολογιών. Στη λίστα βρίσκονται ήδη η Apple και η Samsung, με τον κολοσσό της αναζήτησης να θέλει να φέρει μία νέα πρόταση με λειτουργικόAndroid.

Φυσικά, δεν υπάρχει ακόμα καμία ένδειξη για το πότε θα μπορούσαμε να περιμένουμε να δούμε μία τέτοια συσκευή από πλευράςGoogle, με τους Financial Times να αναφέρουν πως ήδη βρίσκεται στη διαδικασία κατασκευής, βασιζόμενοι σε πηγές “που έχουν ενημερωθεί για το συγκεκριμένο πρότζεκτ”.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μία συσκευή που θα επιτρέπει την απάντηση κλήσεων και την ανάγνωση μηνυμάτων, χωρίς να απαιτείται από τον χρήστη να βγάλει το κινητό του τηλέφωνο από την τσέπη του.

Εδώ και αρκετό καιρό ακούγονται παρόμοιες φήμες για τις Apple και Samsung, με την πρώτη να ετοιμάζει μία συσκευή με καμπυλωτό γυαλί έχοντας μία ομάδα σχεδιασμού 100 ατόμων. Από την άλλη μεριά, οι πληροφορίες για ένα smart watch της Samsung είναι πολύ πιο πρόσφατες, με έναν ανώνυμο εκτελεστικό διευθυντή να τονίζει πως η κορεατική εταιρία “σίγουρα” προσπαθεί να φέρει τις νέες τεχνολογίες στον καρπό των χρηστών.

Αυτό που δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα, είναι η πολιτική που θα ακολουθήσουν οι εταιρίες στο θέμα της διάρκειας ζωής της μπαταρίας, με πολλούς να υποστηρίζουν ότι και οι τρεις σκέφτονται να υιοθετήσουν τον τύπο οθόνης e-Ink που χρησιμοποιεί και το Pebble και που έχει αποδειχθεί ότι έχει χαμηλή κατανάλωση.