Το Microsoft Kinect έρχεται και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές

Το Kinect είναι αναμφισβήτητα η πιο σημαντική καινοτομία της Microsoft την τελευταία δεκαετία, και έχει καταφέρει περισσότερα για την αλλαγή της φύσης της αλληλεπίδρασης με τον υπολογιστή από ό, τι οποιαδήποτε άλλη συσκευή εισόδου δημιουργήθηκε πρόσφατα.

Πλέον, η Microsoft Research παρουσίασε τον τρόπο που θα κάνει το Kinect ακόμα καλύτερο, με την προσθήκη της αναγνώρισης των κινήσεων των χεριών αλλά και με πλήρη υποστήριξη χειρονομιών (gestures).

Η Microsoft επιδεικνύει τις νέες δυνατότητες του στην εκδήλωση TechFest. Όπως μπορείτε να δείτε από το βίντεο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία pinch-to-zoom, καθώς και κινήσεις που επιτρέπουν την μετακίνηση και την κύλιση. Η τεχνική χρησιμοποιεί μηχανικές μάθησης ώστε να μπορεί να αναγνωρίζει τη διαφορά μεταξύ ανοικτού και κλειστού χεριού, γνώση που αργότερα ενσωματώνεται στα παιχνίδια των Windows και στις εφαρμογές.

Το Leap Motion είναι έτοιμο για κυκλοφορία στις 13 Μαΐου για τους πελάτες που το έχουν ήδη προπαραγγείλει και υπόσχεται να παραδώσει ανίχνευση χειρονομιών με εξαιρετική ακρίβεια, για τα Windows και το OS X, με μια μονάδα πολύ μικρότερη και χωρίς τις ίδιες φυσικές απαιτήσεις χώρου, όπως το Kinect. Επίσης το περιβραχιόνιο MYO από τα εργαστήρια Thalmic έχει τραβήξει την προσοχή για τιςδυνατότητες του δικού του αισθητήρα αναγνώρισης χειρονομιών.

Αν προσθέσει κανείς στις παραπάνω ενδιαφέρουσες προτάσεις, τα νέα χαρακτηριστικά που προσθέτει η Microsoft στο Kinect, σίγουρα θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον του ανταγωνισμού στον συγκεκριμένο τομέα.