Καινοτομία ζητά ο Bill Gates από τη Microsoft

Ο πρόεδρος της Microsoft, Bill Gates παραδέχτηκε σε συνέντευξή του στο CBS, ότι ο "γίγαντας του λογισμικού" δεν κατάφερε να κερδίσει την αγορά κινητής τηλεφωνίας, όταν είχε την ευκαιρία.

"Υπάρχουν πολλά πράγματα όπως τα κινητά τηλέφωνα, όπου δεν είχαμε πάρει από νωρίς το προβάδισμα», λέει ο Gates. "Δε μας λείπουν τα κινητά τηλέφωνα, αλλά ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίσαμε την αγορά τότε δεν μας επέτρεψε να πάρουμε την ηγεσία στο χώρο". Μάλιστα ο Gates λέει ότι αυτή η στρατηγική ήταν σαφώς ένα “λάθος".

Μιλάει για τον εαυτό του και τον Ballmer με “αυτοκριτική”, και εξυμνεί το έργο για τα Windows 8, Surface, και Bing. Ωστόσο, ο Gates παραδέχεται πως μόνο αυτά, δεν είναι αρκετά. "Και εγώ αλλά και ο Ballmer δεν έχουμε πεισθεί ότι, όσον αφορά τα καινοτόμα προϊόντα, κάνουμε ότι είναι δυνατόν", λέει ο Gates.

Η ειλικρινής αυτή συνέντευξη του Gates είναι κάτι σπάνιο μετά την παραίτησή του από Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας για να επικεντρωθεί στο φιλανθρωπικό του έργο.

Με την πρόσφατη αποχώρηση του επικεφαλής των Windows, Steven Sinofsky, και με προφανή την έμφαση στην συγχώνευση των Windows και Windows Phone, είναι σαφές ότι υπάρχει μια προσπάθεια από την ηγεσία της Microsoft για να εξασφαλιστεί ότι όλα τα τμήματα της εταιρίας δουλεύουν σε ένα κοινό στόχο.

Ο Gates δεν άφησε κανένα υπονοούμενο για τα μελλοντικά σχέδια στη συνέντευξη, αλλά η απογοήτευσή του αποδεικνύει ότι ακόμα συμμετέχει ενεργά στην εταιρεία που εκείνος δημιούργησε, πίσω στο 1975.