Τεχνολογία “κύλισης” κειμένου με τα μάτια από τη Samsung

Η Samsung είναι σίγουρο πως έχει ετοιμάσει κάτι πραγματικά καινοτόμο να μας παρουσιάσει στη νέα της ναυαρχίδα Galaxy S IV. Οι Κορεάτες γνωρίζουν πως τα χαρακτηριστικά από μόνα τους δεν αρκούν για να μετατρέψουν μία συσκευή, στην πιο επιτυχημένη στον κόσμο.

Μέχρι στιγμής δεν είχε διαρρεύσει απολύτως τίποτα για τα πλάνα της εταιρίας, όμως ένα δημοσίευμα των New York Times αναφέρει πως το νέο smartphone, που θα κάνει την εμφάνισή του στις 14 Μαρτίου στη Νέα Υόρκη, θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί τις κινήσεις των ματιών του χρήστη και αν αντιληφθεί πως το βλέμμα του εστιάζει στο κάτω μέρος της οθόνης θα εμφανίζει τις επόμενες παραγράφους.

Ουσιαστικά πρόκειται για μία νέα λειτουργία κύλισης (scrolling) κειμένου, που δε θα απαιτεί καμία ενέργεια από το χρήστη. Το αν οι φήμες επαληθευτούν θα το μάθουμε σε λίγες ημέρες, όταν θα γίνει η επίσημη παρουσίαση της νέας συσκευής.

Το γεγονός, πάντως ότι η Samsung ασχολείται με τη συγκεκριμένη τεχνολογία, δεν αποτελεί έκπληξη, αφού στο παρελθόν είχε καταθέσει αίτηση για κατοχύρωση της τεχνολογίας “Samsung Eye Scroll”, αλλά και μίας πατέντας με το όνομα “Eye Pause”.

Ένας υπάλληλος της Samsung, άλλωστε είπε πως η παρουσίαση του λογισμικού είναι αυτή που θα κλέψει την παράσταση και όχι τα χαρακτηριστικά. Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που ο κορεατικός κολοσσός τα άφησε να διαρρεύσουν, τη στιγμή που έχει καταφέρει να κρατήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τις νέες λειτουργίες που θα εισάγει αλλά και το σχεδιασμό του Galaxy S IV.