Η LG παρουσίασε το Optimus G Pro στο MWC 2013

Η LG είχε φροντίσει να μας αποκαλύψει τα χαρακτηριστικά της νέας συσκευής Optimus G Pro, πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες. Πλέον το παρουσίασε και επίσημα στο συνέδριο MWC 2013 της Βαρκελώνης, και δείχνει πλέον έτοιμο να ανταγωνιστεί με το Galaxy Note II της Samsung στην κατηγορία των “phablets”.
 
Όπως είχε ανακοινώσει η κορεατική εταιρία, η νέα συσκευή διαθέτει οθόνη τεχνολογίας True HD IPS+ ενώ το μέγεθος της φτάνει τις 5,5 ίντσες με ανάλυση Full HD και πυκνότητα εικονοστοιχείων 400ppi. Ο επεξεργαστής της Qualcomm, SnapDragon 600 με χρονισμό στα 1,7GHz φροντίζει να παρέχει την απαραίτητη επεξεργαστική ισχύ ακόμα και για τις πιο απαιτητικές εργασίες, ενώ στις πολύ καλές επιδόσεις συμβάλουν και τα 2GB μνήμης RAM. 
 
Ο αποθηκευτικός χώρος είναι στα 32GB, με δυνατότητα επέκτασης microSD, ενώ η κάμερα των 13 megapixel με δυνατότητα εγγραφής Full HD βίντεο αλλά και λειτουργία image stabilization, εγγυάται πολύ καλή απόδοση στις λήψεις σας. Μάλιστα υπάρχει και εμπρόσθια κάμερα 2,1 megapixel, με την LG να δίνει τη δυνατότητα για ταυτόχρονη λήψη και από τις δύο κάμερες.
 
 
Στα χαρακτηριστικά βρίσκουμε επίσης υποστήριξη δικτύων LTE για ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες Internet έως και 4G, μπαταρία 3.140mAh για αυτονομία που φτάνει έως και 2 ημέρες πλήρους χρήσης και φυσικά λειτουργικό σύστημα Android 4.1.2 Jelly Bean.
 
Σίγουρα το Optimus G Pro θα αποτελέσει δυνατό αντίπαλο για το Galaxy Note II, με την κυκλοφορία του να αναμένεται στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, ενώ δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές περισσότερες πληροφορίες για την τιμή του.