Συνεχίζονται οι φήμες για πιο “φθηνό” iPhone

Το τελευταίο διάστημα έχουν ακουστεί διάφορα, για την κυκλοφορία ενός νέο iPhone, με χαμηλότερη τιμή, που θα δώσει τη δυνατότητα στην Apple να μπει πιο γερά στο παιχνίδι του ανταγωνισμού στις νέες αναπτυσσόμενες αγορές, όπως αυτές της Κίνας και της Ινδίας.

Οι τελευταίες φήμες, μας έρχονται από την ιαπωνική ιστοσελίδα, Macotakata, που ασχολείται με θέματα της Apple, κάνουν λόγο για σκέψεις της αμερικανικής εταιρίας για δημιουργία μίας νέας συσκευής, που θα χρησιμοποιεί πολυκαρβονικό πλαστικό, όπως αυτό που συναντάμε στα MacBook.

Μάλιστα, η ιστοσελίδα αποκαλύπτει και κάποιες ακόμα λεπτομέρειες, όπως το μέγεθος της οθόνης αυτής της νέας iPhone συσκευής, που θα φτάνει τις 4,5 ίντσες, και θα μεγαλύτερη κατά μισή ίντσα από το iPhone5.

Επίσης, επισημαίνεται ότι το πλήκτρο “Home” θα κάνει και εδώ την εμφάνισή του, ενώ λόγος γίνεται και για την τιμή του η οποία υπολογίζεται στα 330 δολάρια, λιγότερα χρήματα, δηλαδή, από το μισό των χρημάτων που πληρώνει ο μέσος χρήστης για το iPhone (και όλα αυτά χωρίς συμβόλαιο). Με την κυκλοφορία αυτής της συσκευής να υπολογίζεται για το 2014.

Όλα αυτά μπορεί να φαίνονται υπερβολικά, ίσως και ουτοπικά, όμως η ιστοσελίδα Macotakara, φημίζεται για την ακρίβεια των πληροφοριών της για την Apple, γεγονός που φάνηκε και στις πληροφορίες της για το iPod, σχεδόν δύο ολόκληρους μήνες πριν κυκλοφορήσει επίσημα.

Φυσικά, οι φήμες για μεγαλύτερη οθόνη, συγκεντρώνουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να βγουν αληθινές, αφού την ίδια άποψη υποστηρίζουν και οι αναλυτές της Wall Street, με τον αναλυτή της Barclays Capital, Ben Reitzes, να δηλώνει πως πιστεύει ότι η Appleετοιμάζει ένα μοντέλο με οθόνη 5 ιντσών, που σκοπεύει να το κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο 2013 ή στους πρώτους μήνες του 2014.

Τέλος, να αναφέρουμε πως αυτές οι φήμες διαχωρίζονται από τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για το iPhone5S, αφήνοντας να εννοηθεί πως η Apple θα κυκλοφορήσει και τις δύο συσκευές, με στόχο και τη διατήρηση των κεκτημένων με το 5S αλλά και την απόκτηση μεγαλύτερου μεριδίου στις νέες αγορές.