Πρώην CEO της Apple μιλάει για το “φθηνό” iPhone

Το τελευταίο διάστημα έχουν κυκλοφορήσει πολλές φήμες για την κυκλοφορία μίας φθηνότερης συσκευές iPhone, με διαρροές, πληροφορίες και δηλώσεις στελεχών να έχουν κατακλύσει την τεχνολογική κοινότητα.

Σε όλα τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν και οι πρόσφατες δηλώσεις του πρώην CEO της Apple, John Sculley, σε συνέντευξή του στο Bloomberg. Ο Sculley τόνισε πως “η Apple πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και σε ένα πολύ διαφορετικό κόσμο. Καθώς πάμε από τα smartphones των 500 δολαρίων σε αυτά των 100 ή και ακόμα φθηνότερων για κάποιες εταιρίες, πρέπει να σκεφτεί από την αρχή την διαδικασία εφοδιασμού των υλικών και διάθεσης των συσκευών στην αγορά και πρέπει να βρεις έναν τρόπο να το κάνεις με κέρδος”.

Ο Sculley, προβλέπει την ανάγκη της Apple να στηριχθεί στις νέες αγορές που δημιουργούνται, όπως αυτή της Ινδίας και υποστηρίζει πως για να είναι ανταγωνιστική θα πρέπει να βρει έναν τρόπο να μειώσει τις τιμές.

Επιπλέον, δήλωσε για το iPhone 5 πως “η νέα συσκευή δεν έχει τίποτα κακό, απλά η διαφορά αυτού του προϊόντος και των αντίστοιχων της Samsung έχει μειωθεί αισθητά”, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να τονίσει πως η Apple παρέμεινε σχετικά στάσιμη, ενώ η ανταγωνίστρια Samsung, έχει βελτιωθεί σημαντικά.