Κενό ασφαλείας στην lock-screen του iPhone

Από ότι φαίνεται κάθε φορά που η Apple κυκλοφορεί μία αναβάθμιση του iOS, καταφέρνει να δημιουργήσει νέες μεθόδους παράκαμψης της λειτουργίας κλειδώματος της οθόνης.

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα σε βίντεο που κυκλοφορεί στο Youtube, υπάρχει ένας σχετικά περίπλοκος τρόπος, που συνδυάζει το πάτημα μερικών πλήκτρων με μία εικονική επείγουσα κλήση, και σας δίνει πρόσβαση σε οποιασδήποτε iOS συσκευή.

Πιο συγκεκριμένα με αυτή τη διαδικασία, μπορείτε να ελέγξετε πλήρως τις τηλεφωνικές λειτουργίες του smartphone, όπως το να πραγματοποιήσετε μία κλήση, να επεξεργαστείτε τις επαφές ή ακόμα και να στείλετε κάποιο email.

Για να καταφέρει κάποιος να “ξεκλειδώσει” την οποιαδήποτε συσκευή θα πρέπει να πατήσει πολλές φορές συνεχόμενα το κεντρικό πλήκτρο, και αμέσως αποκτά πρόσβαση στις επαφές της συσκευής.

Η διαδικασία είναι λίγο περίπλοκη στην αρχή, αλλά αν κάποιος μάθει τον τρόπο, μπορεί πολύ εύκολα να την εφαρμόσει. Μέχρι λοιπόν ηApple να κυκλοφορήσει κάποια σχετική αναβάθμιση, ώστε να “κλείσει” το συγκεκριμένο κενό, καλό θα είναι να έχετε το νου σας, σε ποιον δανείζετε το κινητό σας.