Όλα τα μυστικά των νέων iPad της Apple

Και μετά τα iPhone, έρχεται η σειρά των iPads.

Η Αpple προσανατολίζεται να ταρακουνήσει εκ νέου και την αγορά των tablet, την οποία, στην ουσία, η ίδια δημιούργησε.

Φήμες πάνε κι έρχονται για τις ημερομηνίες κυκλοφορίας του νέου iPad Mini, καθώς και του μεγάλου iPad.

Την Τρίτη 22 Οκτωβρίου αναμένονται οι ανακοινώσεις για τις ακριβείς ημερομηνίες παρουσίασης από την ίδια την Apple.

Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για πιθανότερη ημερομηνία την 1η Νοεμβρίου.

Το καινούριο iPad Mini θα είναι πιο λεπτό και πιο τετράγωνο στο φινίρισμα, ενώ θα έχει πλάτος 17 εκατοστά, έναντι 18,5 του παλιού.

Επίσης, θα περιλάβει ακόμη καλύτερο επικεντρωτή φακού στο zoom.

Σε αμφότερα τα iPad η Apple έχει προσθέσει το τσιπ "Α7", το οποίο εμπεριέχεται και στο iPhone 5S και υποστηρίζει ψηφιακή αρχιτεκτονική 64-bit, που σημαίνει ότι μπορεί να μεταφέρει τη δύναμη του επεξεργαστή ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή στη φορητή συσκευή.

Αυτό που ακόμη μένει αμφίβολο είναι το αν θα περιληφθούν readers αφής σε αμφότερα τα μοντέλα.

Οι φίλοι της Apple γνωρίζουν την εμμονή της εταιρείας στον καθορισμό του στυλ. Τα νέα iPad και iPad Mini αναμένεται να κυκλοφορήσουν σε δύο χρωματικές παραλλαγές: ασημί/λευκό και διαστημικό γκρι/μαύρο, όπως άλλωστε και το iPhone 5S. Το μεγάλο iPad θα κυκλοφορήσει και σε χρυσαφένια εκδοχή.

Σε ό,τι αφορά την τιμή, η Apple θα προσπαθήσει να μειώσει το κόστος και ήδη διάφορες τεχνολογικές ιστοσελίδες στις ΗΠΑ τονίζουν: "έξυπνη κίνηση η πώληση του παλιού iPad Mini μέχρι τα 299 δολάρια κατώτερη τιμή".

Σε μακροπρόθεσμη περίοδο, η Apple σχεδιάζει και ένα τρίτο μοντέλο, το iPad Maxi, για λειτουργική επαγγελματική χρήση, με οθόνη 12,1 ίντσες. Εκτιμάται ότι το συγκεκριμένο tablet θα σχεδιαστεί το 2014 για να παρουσιαστεί το 2015.