Η Apple διορθώνει το πρόβλημα με την επιβράδυνση των παλιών iPhones

Η Apple διορθώνει το πρόβλημα με την επιβράδυνση των παλιών iPhones

Η εταιρεία θα δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να απενεργοποιήσουν το αμφιλεγόμενο feature

Η Apple ανακοίνωσε σήμερα αλλαγές στο λογισμικό της με τις οποίες κάνει πράξη την υπόσχεσή της να επιτρέψει στους χρήστες να απενεργοποιήσουν ένα αμφιλεγόμενο feature που επιβραδύνει τις λειτουργίες του iPhone όταν η μπαταρία του έχει παλιώσει, αν και φαίνεται ότι θα χρειαστούν μήνες μέχρι οι αλλαγές αυτές να φτάσουν στα χέρια των χρηστών.

Τον περασμένο Δεκέμβριο η Apple επιβεβαίωσε ότι το λογισμικό στα μοντέλα iPhone 6, 6s και SE που αντιμετωπίζει τους κινδύνους από παλιές μπαταρίες μπορεί να επιβραδύνει τις επιδόσεις των συσκευών.

Η Apple είναι αντιμέτωπη με αγωγές για το θέμα αυτό, όπως αναφέρει το Reuters, και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τιμ Κουκ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Apple θα κυκλοφορήσει μία ενημέρωση λογισμικού που θα επιτρέπει στους χρήστες να απενεργοποιήσουν το επίμαχο feature.

Η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι μία δοκιμαστική (beta) έκδοση του λειτουργικού συστήματος iOS 11.3 θα προσθέσει νέα features που θα ελέγχουν την υγεία της μπαταρίας και θα συνιστούν αν η μπαταρία πρέπει να επισκευαστεί. Οι χρήστες θα μπορούν επίσης να δουν αν το feature διαχείρισης ενέργειας που αποτρέπει τον απρόβλεπτο τερματισμό της συσκευής είναι σε λειτουργία και να επιλέξουν να το απενεργοποιήσουν.

Πάντως, η Apple δεν διευκρίνισε πότε ακριβώς θα είναι διαθέσιμη η ενημέρωση λογισμικού, αναφέροντας μόνο ότι θα κυκλοφορήσει μετά τη σχεδιαζόμενη κυκλοφορία του λογισμικού iOS 11.3 την ερχόμενη άνοιξη.