Η Apple επενδύει πάνω από 300 εκατ. ευρώ για την τεχνολογία του Face ID

Η Apple επενδύει πάνω από 300 εκατ. ευρώ για την τεχνολογία του Face ID

Τα λέιζερ VCSEL που παράγει η Finisar είναι απαραίτητο συστατικό του συστήματος αναγνώρισης προσώπου της εταιρείας

Το ποσό των 390 εκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 332 εκατ. ευρώ) δίνει η Apple σε μία από τις κύριες προμηθεύτριες εταιρείες της, η οποία είναι καθοριστική για την εξέλιξη του συστήματος αναγνώρισης προσώπου της Apple (Face ID).

Ο λόγος για την Finisar, η οποία παρέχει μία τεχνολογία λέιζερ που χρησιμοποιείται στο iPhone X, το τελευταίο και ακριβότερο μοντέλο κινητού της Apple, και με την οικονομική ενίσχυση της Apple θα επιταχύνει την παραγωγή του λέιζερ και θα επεκτείνει τις ερευνητικές της προσπάθειες. Με τα χρήματα αυτά θα δημιουργηθούν πάνω από 500 θέσεις εργασίας για υψηλής κατάρτισης εργαζομένους.

Τα λέιζερ VCSEL είναι απαραίτητο συστατικό του συστήματος αναγνώρισης προσώπου της Apple, καθώς παρέχουν τις τρισδιάστατες δυνατότητες με τις οποίες μπορεί να αναγνωριστεί ένα πρόσωπο. Χρησιμοποιείται επίσης στις selfies και στα ασύρματα ακουστικά.

Η Apple ανακοίνωσε πως στο τέταρτο τρίμηνο του 2017 θα αγοράσει 10 φορές περισσότερα λέιζερ VCSEL απ’ όσα είχαν κατασκευαστεί παγκοσμίως την αντίστοιχη περίοδο του 2016.

Μετά την ανακοίνωση της Apple, η μετοχή της Finisar εκτοξεύθηκε κατά 27%.

Σχετικά Tags
Apple