H Apple ετοιμάζει δικά της OLED panels για τα iPhone του 2018

H Apple ετοιμάζει δικά της OLED panels για τα iPhone του 2018

Για την Apple αυτό είναι ένα ακόμη βήμα προς τον στόχο της να δημιουργήσει ένα «fully in-house» iPhone

Η Samsung είναι αυτή που έχει την απόλυτη κυριαρχία στην αγορά των OLED panels για mobile συσκευές και η Apple θα συνεργαστεί μαζί της για το επερχόμενο iPhone 8, που θα ανακοινωθεί Σεπτέμβριο.

Μιας και τα αποθέματα δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλα, η Apple προσπαθεί να διασφαλίσει όσα περισσότερα κομμάτια μπορεί, για να αντεπεξέλθει στη ζήτηση του iPhone 8, η οποία αναμένεται να είναι μεγάλη.

Από το 2018, ολόκληρη η σειρά iPhones αναμένεται να κάνει τη μετάβαση σε OLED και ο Tim Cook φαίνεται να έχει κάτι άλλο στο μυαλό του. Σύμφωνα με δημοσίευμα του ET News, η Apple αγόρασε μηχανήματα chemical vapor deposition (CVD) από μια κορεάτικη εταιρεία για να ξεκινήσει την κατασκευή 2.5G OLED οθόνης για το επόμενο iPhone.

Αναφέρεται ότι η Apple θέλει να μην εξαρτάται πλέον από τις OLED οθόνες της Samsung. Επίσης, με την κίνηση αυτή σπάει το μονοπώλιο της Canon Tokki, ένας κορυφαίος πάροχος μηχανημάτων CVD. Το 2017 παρείχε εξοπλισμό στη Samsung και θα κάνει το ίδιο του χρόνου. Η LG Display είναι μια ακόμη εταιρεία που συνεργάζεται με την Canon Tokki.

Για την Apple αυτό είναι ένα ακόμη βήμα προς τον στόχο της να δημιουργήσει ένα «fully in-house» iPhone, αναφέρει το techblog.