iPhone 15 Pro: Νέος τρόπος απενεργοποίησης και restart της συσκευής

iPhone 15 Pro: Νέος τρόπος απενεργοποίησης και restart της συσκευής

Σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες

Όπως φαίνεται, τα άκρως αναμενόμενα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max μοντέλα της Apple θα χρησιμοποιούν έναν νέο συνδυασμό πλήκτρων για την απενεργοποίηση και το force restart, σύμφωνα μια τις τελευταίες φήμες.

Συγκεκριμένα, τα τωρινά iPhone 14 μοντέλα απαιτούν από τους χρήστες να πατήσουν ταυτόχρονα το πλαϊνό κουμπί κλειδώματος στη δεξιά πλευρά και ένα από τα δύο πλήκτρα έντασης ήχου για να απενεργοποιήσουν τη συσκευή τους. Παράλληλα, τα ίδια πλήκτρα χρησιμοποιούνται σε διαφορετικό συνδυασμό για να εκτελέσουν force restart.

Ωστόσο, αυτό θα αλλάξει με τα iPhone 15 Pro, τα οποία αναμένεται να αντικαταστήσουν τον διακόπτη σίγασης με ένα "Action" κουμπί που θα μπορεί να προσαρμοστεί για να ανοίγει για παράδειγμα μια συγκεκριμένη εφαρμογή, κ.ο.κ. Αυτό το νέο κουμπί, λοιπόν, θα αναλάβει το ρόλο των κουμπιών της αυξομείωσης της έντασης για την απενεργοποίηση και το restart της συσκευής, σύμφωνα με τον leaker @analyst941.

Αναλυτικότερα, μέσα από το Twitter του έγραψε: "Το κουμπί αύξησης της έντασης ήχου και το κουμπί λειτουργίας δεν θα χρησιμοποιούνται πλέον για την απενεργοποίηση της συσκευής ή το "force restart". Ο συνδυασμός θα παραμένει, αλλά θα αλλάξει στα action και power κουμπιά".

Σε ένα άλλο tweet του, ο leaker υποστήριξε ότι το καινούργιο "Action" κουμπί θα χρησιμοποιείται πλέον και για τη λήψη φωτογραφιών, με τη δύναμη που βάζει ο χρήστης να καθορίζει την αυτόματη εστίαση της κάμερας (με ελαφρύ πάτημα) ή τη λήψη φωτογραφίας (με δυνατό πάτημα) ή την εγγραφή βίντεο (με δυνατό και παρατεταμένο πάτημα).

Βέβαια, το δεύτερο σκέλος της νέας αυτής φήμης που αφορά την Force Touch ευαισθησία είναι αβέβαιο. Πρόσφατα άλλες πηγές ανέφεραν ότι η Apple αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα με τα capacitive κουμπιά στα iPhone 15 Pro μοντέλα και έτσι τα άφησε για μια μεταγενέστερη γενιά iPhone.

Ωστόσο, ο εν λόγω leaker, ο οποίος έχει διαρρεύσει ακριβείς πληροφορίες στο παρελθόν, αμφισβητεί αυτόν τον ισχυρισμό και υποστηρίζει ότι τα νέα αυτά κουμπιά που θα είναι επιφάνειες αφής, θα έρθουν κανονικά με τα iPhone 15 Pro.