iPhone: Θα σου… λύσει τα χέρια – Οι φωνητικές εντολές για πράγματα που κάνεις καθημερινά

iPhone: Θα σου… λύσει τα χέρια –  Οι φωνητικές εντολές για πράγματα που κάνεις καθημερινά

Μάθε πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον εικονικό βοηθό Siri

Siri, ο εικονικός φωνητικός βοηθός του iPhone σας, σας διευκολύνει να κάνετε πράγματα με λέξεις που διαφορετικά θα απαιτούσαν τα χέρια σας. Μόνο με τη φωνή σας, μπορείτε να πάρετε ένα τηλεφώνημα ενώ οδηγείτε ή να ρυθμίσετε ένα χρονόμετρο 15 λεπτών ενώ περπατάτε στην κουζίνα.

Αλλά η Siri μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα.

Η Apple δεν επιδεικνύει όλα τα πράγματα που μπορεί να κάνει η Siri για εσάς, προσθέτοντας περισσότερες φωνητικές εντολές κάθε χρόνο για τις οποίες ίσως δεν γνωρίζετε. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το τι μπορείτε να κάνετε με τη φωνή σας, ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις 5 κρυφές φωνητικές εντολές Siri που πρέπει να χρησιμοποιείτε.

1. Επανεκκινήστε το iPhone σας

Αν αντιμετωπίσετε πρόβλημα λογισμικού, π.χ. Για παράδειγμα, μια εφαρμογή που την αναγκάζει συνεχώς να κλείσει ή ένα λειτουργικό σύστημα που καθυστερεί μπορεί συχνά να διορθώσει το πρόβλημα επανεκκινώντας γρήγορα το iPhone σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε παρατεταμένα το κουμπί αρχικής οθόνης και ένα από τα δύο κουμπιά έντασης ήχου για περίπου ένα δευτερόλεπτο και, στη συνέχεια, σύρετε για να απενεργοποιήσετε τη συσκευή σας, αλλά υπάρχει ένας ευκολότερος τρόπος για να την επανεκκινήσετε.

2. Απενεργοποιήστε το ξυπνητήρι

Ένα ξυπνητήρι iPhone θα παραμείνει για 15 λεπτά, εκτός εάν το ακυρώσετε ή το αναβάλετε, αλλά υπάρχει τρόπος να το σταματήσετε χρησιμοποιώντας μόνο τη φωνή σας.

3. Βρείτε οικογένεια ή φίλους με το Find My

Ρωτήστε τη Siri “Πού είναι (όνομα επικοινωνίας)?” και ένα μικρό παράθυρο Εύρεση μου θα εμφανιστεί στο επάνω μέρος της οθόνης, που θα σας δείχνει ακριβώς πού βρίσκεται το άτομο. Η Siri ανακοινώνει επίσης πόσο μακριά βρίσκονται και την κατά προσέγγιση διεύθυνση της τοποθεσίας τους. Πατώντας το παράθυρο Εύρεση μου θα μεταβείτε στην εφαρμογή Εύρεση μου, όπου μπορείτε να επικοινωνήσετε με το άτομο, να λάβετε οδηγίες για την τοποθεσία του και πολλά άλλα.

4. Βρείτε εύκολα αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης για εφαρμογές

Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα ονόματα χρήστη και τους κωδικούς πρόσβασης σε όλες τις συσκευές Apple, συμπεριλαμβανομένου του iPhone σας, μέσω του iCloud Keychain. Στο iOS, μπορείτε να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Κωδικοί πρόσβασης για να δείτε τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης για το Apple ID, τους ιστότοπους και τις εφαρμογές σας, αλλά το Siri σάς παρέχει ταχύτερη πρόσβαση σε αυτούς.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρωτήσετε τη Siri “Δείξε μου τον κωδικό πρόσβασης για (εφαρμογή/ιστότοπο)” και θα ανακατευθυνθείτε αυτόματα σε αυτήν την ειδική σελίδα κωδικού πρόσβασης στις ρυθμίσεις σας. Για να μπορέσετε να δείτε τον κωδικό πρόσβασης, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Face ID ή το Touch ID για να αποκτήσετε πρόσβαση. Από εκεί μπορείτε να αντιγράψετε το όνομα χρήστη ή τον κωδικό πρόσβασης στο πρόχειρό σας.

5. Μεταφράστε μια λέξη

Εκτός από την αυτόνομη εφαρμογή, το iPhone σας διαθέτει τη δυνατότητα Μετάφρασης της Apple, η οποία σας επιτρέπει να μεταφράζετε γρήγορα γλώσσες από σχεδόν οπουδήποτε στη συσκευή σας, συμπεριλαμβανομένων των μηνυμάτων κειμένου, στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού και με το Siri.

Μπορείτε να ζητήσετε από τη Siri να μεταφράσει μια λέξη ή ολόκληρες προτάσεις χρησιμοποιώντας μόνο τη φωνή σας. Aν θέλετε να ακούσετε ξανά τη μετάφραση, μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί Αναπαραγωγή στο παράθυρο Μετάφραση.