iPhone: Γνωρίστε το νέο λογισμικό iOS 16.1 – Όλες οι ριζικές αλλαγές που φέρνει

iPhone: Γνωρίστε το νέο λογισμικό iOS 16.1 – Όλες οι ριζικές αλλαγές που φέρνει

Ο χρήστης μπορεί να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο γεγονότα, όπως έναν αθλητικό αγώνα

Νέο λογισμικό είναι διαθέσιμο για update στο iPhone, το οποίο περιλαμβάνει 8 νέες λειτουργίες και έχει κυρίως να κάνει με το iCloud και τα live activities.

Πιο αναλυτικά, η κοινή βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud διευκολύνει την κοινή χρήση φωτογραφιών με τα μέλη της οικογένειας ή τους φίλους σας στην εφαρμογή Φωτογραφίες. Η λειτουργία θα επιτρέπει σε εσάς και σε έως και πέντε άλλα άτομα να προσθέτετε, να επεξεργάζεστε ή να αφαιρείτε φωτογραφίες σε μια κοινή βιβλιοθήκη προσβάσιμη μέσω του iCloud.

Όσον αφορά, τα Live Activities, το iOS 16.1 τις επεκτείνει σε εφαρμογές τρίτων στο App Store. Η λειτουργία αυτή επιτρέπει στους χρήστες του iPhone να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο γεγονότα, όπως έναν αθλητικό αγώνα ή μια παραγγελία παράδοσης φαγητού, απευθείας στην οθόνη κλειδώματος.

Περιλαμβάνεται, επίσης, μία νέα λειτουργία φόρτισης καθαρής ενέργειας που σύμφωνα με την Apple «στοχεύει στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα του iPhone, βελτιστοποιώντας τους χρόνους φόρτισης για τις περιπτώσεις που το δίκτυο χρησιμοποιεί καθαρότερες πηγές ενέργειας». Η λειτουργία, ωστόσο, είναι διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ.

To νέο λογισμικό δίνει έμφαση και στην άσκηση, έχοντας ενισχύσει το Apple Fitness+ σε χρήστες που δεν έχουν Apple Watch. Διαθέτει μια βιβλιοθήκη με πάνω από 3.000 βίντεο προπόνησης και διαλογισμού και νέο περιεχόμενο που προστίθεται κάθε εβδομάδα. Η συνδρομητική υπηρεσία είναι διαθέσιμη μέσω της εφαρμογής Fitness στο iPhone, το iPad και το Apple TV σε 21 χώρες.

Προστίθεται, επίσης, η υποστήριξη του Reachability στα μοντέλα iPhone 14 Pro, διευκολύνοντας την πρόσβαση με το ένα χέρι. Πρόκειται για μία προαιρετική λειτουργία που χαμηλώνει το πάνω μισό της οθόνης, ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμη από τα δάχτυλά σας.