Σπάει τα κοντέρ το iPhone 5 Στην Κίνα

Η Apple αποκάλυψε πως στο πρώτο, μόλις, σαββατοκύριακο διάθεσης του iPhone 5 στην Κίνα, πούλησε περισσότερες από 2 εκατομμύρια συσκευές. Το smartphone της εταιρίας κυκλοφόρησε στην ασιατική χώρα στις 14 Δεκεμβρίου. Παρά τις απαισιόδοξες προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών, πρόκειται για μία τεράστια επιτυχία και μία εντυπωσιακή είσοδο στην κινεζική αγορά.

Το νούμερο είναι πραγματικά τεράστιο, αν αναλογιστεί κανείς το γεγονός πως σε τον περασμένο Σεπτέμβριο η εταιρία πούλησε 5 εκατομμύρια συσκευές σε 9 χώρες στο ίδιο χρονικό διάστημα γίνεται αντιληπτό το μέγεθος της επιτυχίας.

Ο CEO της εταιρίας, Tim Cook, σε δηλώσεις του είπε πως “η ανταπόκριση των καταναλωτών ήταν απίστευτη, θέτοντας έτσι ένα καινούριο ρεκόρ με τις καλύτερες πωλήσεις στο πρώτο κιόλας σαββατοκύριακο. Η Κίνα είναι μια πολύ σημαντική αγορά για εμάς και οι καταναλωτές, αποδεδειγμένα πια, δε μπορούν να περιμένουν να δουν τα προϊόντα μας από κοντά”.

 

Τέλος να σημειώσουμε πως από την περασμένη Παρασκευή είναι διαθέσιμο στην αγορά της Κίνας και το iPad mini, ενώ η Apple σκοπεύει, μέχρι το τέλος του χρόνου, να κυκλοφορήσει το iPhone 5 σε ακόμα 50 χώρες.