To Twitter μπλόκαρε τους λογαριασμούς των καταδικασθέντων της Χρυσής Αυγής

To Twitter μπλόκαρε τους λογαριασμούς των καταδικασθέντων της Χρυσής Αυγής

Αιτία η παραβίαση των κανόνων της πλατφόρμας

Στην αναστολή λειτουργίας των προσωπικών λογαριασμών των καταδικασθέντων πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής προχώρησε το Twitter. Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, οι λογαριασμοί που ανεστάλησαν ήταν των Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένης Ζαρούλια, Ηλία Παναγιώταρου, Αρτέμη Ματθαιόπουλου και Χρήστου Παππά.

«Τo Τwitter θέτει σε αναστολή λογαριασμούς που παραβιάζουν τους κανόνες του Twitter» αναφέρεται κάτω από την ενημέρωση των σε αναστολή λογαριασμών.

Μεταξύ άλλων, στους κανόνες του Twitter συμπεριλαμβάνονται:

  •  Απαγορεύεται η απειλή για άσκηση βίας προς ένα συγκεκριμένο άτομο ή προς μια ομάδα ατόμων. Απαγορεύεται, επίσης, ο εγκωμιασμός πράξεων βίας.
  • Αθέμιτη συμπεριφορά/Παρενόχληση: Απαγορεύεται η συμμετοχή σε στοχευμένη παρενόχληση ατόμων ή η παρακίνηση άλλων ατόμων σε αυτήν. Στα παραπάνω, περιλαμβάνονται οι ευχές για σωματική βλάβη άλλου ατόμου.
  • Συμπεριφορά μίσους: Απαγορεύεται η προώθηση της βίας σε βάρος άλλων ατόμων, καθώς και η άμεση απειλή ή παρενόχληση ατόμων, βάσει φυλής, εθνικότητας, εθνοτικής καταγωγής, κάστας, σεξουαλικού προσανατολισμού, φύλου, ταυτότητας φύλου, θρησκευτικών πεποιθήσεων, ηλικίας, αναπηρίας ή σοβαρής ασθένειας.
  • Αυτοκτονία ή αυτοτραυματισμός: Απαγορεύεται η προώθηση ή η ενθάρρυνση της αυτοκτονίας ή του αυτοτραυματισμού.