Γιατί η Apple σταματά να ανακοινώνει τις πωλήσεις των προϊόντων της

Γιατί η Apple σταματά να ανακοινώνει τις πωλήσεις των προϊόντων της

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι πωλήσεις των νέων iPhone ήταν χαμηλότερες του αναμενόμενου

Πλήγμα στη μετοχή της Apple αποτέλεσε η ανακοίνωση του Αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού, ότι σταματά να ανακοινώνει τον αριθμό πωλήσεων των προϊόντων της, κάτι που υποδηλώνει σύμφωνα με το Bloomberg, ότι οι πωλήσεις του τελευταίου, πανάκριβου iPhone της εταιρείας δεν είχε την αναμενόμενη ζήτηση.

Η μετοχή της Apple υποχώρησε περίπου 7% χθες Πέμπτη κλείνοντας στα 222,22 δολάρια, ενώ πλήγμα δέχθηκαν και οι μετοχές των προμηθευτών της Apple, όπως αναφέρει το Bloomberg. Ο τεχνολογικός κολοσσός αναμένει ότι τα έσοδα του α΄ τριμήνου της οικονομικής χρήσης 2019 θα κυμανθούν μεταξύ 89 δισ. και 93 δισ. δολαρίων. Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook, ανέφερε ότι η δυσμενής πρόβλεψη οφείλεται εν μέρει στην ύφεση των αναδυόμενων αγορών, όπως της Ινδίας και της Βραζιλίας, καθώς και στην αστάθεια των νομισματικών ισοτιμιών.

Ο οικονομικός διευθυντής της Apple, Luca Maestri, δήλωσε ότι η εταιρεία θα σταματήσει να αναφέρει τον αριθμό πωλήσεων των iPhone, iPads και Macs από το οικονομικό έτος 2019, κάτι που σύμφωνα με το Bloomberg προκαλεί ανησυχία, ότι ο Αμερικανικός κολοσσός θέλει να αποφύγει την αποκάλυψη στοιχείων, που δείχνουν μία ασθενική ανάπτυξη. Είναι ενδεικτικό, ότι στο δ΄ οικονομικό τρίμηνο της εταιρείας, οι πωλήσεις iPhone αυξήθηκαν ελάχιστα σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα ένα χρόνο πριν, παρόλο που τα νέα iPhones κυκλοφόρησαν αυτήν την περίοδο, προκαλώντας απογοήτευση, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η εταιρεία πούλησε 46,9 εκατομμύρια iPhones στο τρίμηνο, έχοντας έσοδα ύψους 37,2 δισ. Δολαρίων. Η μέση τιμή πώλησης iPhone ήταν 793 δολάρια. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι οι πωλήσεις θα ανέλθουν σε 48,4 εκατομμύρια iPhone με μέση τιμή πώλησης τα 729 δολάρια. Η Apple κυκλοφόρησε τα νέα iPhones τον Σεπτέμβριο και αναβάθμισε τα iPads και τα Mac που κυκλοφόρησαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Η εταιρεία αύξησε τις τιμές στις περισσότερες συσκευές της, σε μια προσπάθεια να αντισταθμίσει την επιβράδυνση της αύξησης των πωλήσεων iPhone, iPads και Macs.