H Apple σχεδιάζει για πρώτη φορά δικές της οθόνες

H Apple σχεδιάζει για πρώτη φορά δικές της οθόνες

Το δύσκολο και φιλόδοξο εγχείρημα του κολοσσού της τεχνολογίας

Η Apple σχεδιάζει και παράγει για πρώτη φορά τις δικές της οθόνες για τις συσκευές της, κατασκευάζοντας σε μυστικές εγκαταστάσεις κοντά στα γραφεία της στην Καλιφόρνια μικρές ποσότητες των νέων οθονών για δοκιμαστική χρήση, σύμφωνα με ανθρώπους με γνώση της κατάστασης που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

Πρόκειται για μία σημαντική επένδυση της Apple στην ανάπτυξη των νέας γενιάς οθονών MicroLED, οι οποίες χρησιμοποιούν διαφορετικά υλικά από τις συνηθισμένες οθόνες OLED και υπόσχονται να κάνουν τα μελλοντικά gadgets λεπτότερα, φωτεινότερα και λιγότερο ενεργοβόρα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, που ζήτησαν να παραμείνουν ανώνυμες.

Οι ίδιες πηγές εξήγησαν πως οι οθόνες Micro LED είναι πιο δύσκολο να παραχθούν από τις OLED, και η εταιρεία είχε σχεδόν παρατήσει το πρόγραμμα αυτό πριν από ένα χρόνο περίπου. Έκτοτε όμως οι άνθρωποι της Apple έχουν κάνει προόδους και η τεχνολογία είναι πλέον σε ανεπτυγμένο στάδιο, αν και οι καταναλωτές θα πρέπει μάλλον να περιμένουν μερικά χρόνια προτού δουν τα αποτελέσματα.

Με την κίνηση αυτή, η Apple φιλοδοξεί να «χτυπήσει» μία σειρά από εταιρείες που κατασκευάζουν οθόνες, όπως η Samsung (που κατασκευάζει την οθόνη του iPhone X), η Japan Display, η Sharp και η LG Display (που κατασκευάζει την οθόνη του Apple Watch), κατασκευάζοντας οθόνες ανώτερης ποιότητας.

Βέβαια, η παραγωγή τους δεν είναι εύκολη υπόθεση. Όπως σημειώνει το Bloomberg, η μαζική παραγωγή τους απαιτεί νέο εργοστασιακό εξοπλισμό, ενώ μέχρι να είναι έτοιμη η τεχνολογία, πιθανόν να υπάρχει κάποια άλλη, ακόμα ανώτερη τεχνολογία. Επίσης, δεν αποκλείεται η Apple να βρει μπροστά της αξεπέραστα εμπόδια που θα την αναγκάσουν να εγκαταλείψει ή να αναβάλει τα σχέδιά της. Και φυσικά, είναι ένα ιδιαίτερα δαπανηρό εγχείρημα.

Σχετικά Tags
Apple