Δέκα λογοτεχνικά θρίλερ με δολοφόνους, έρωτες και Ιστορία

Στις δόξες του τα ογκώδη θρίλερ που μεταφράζουν οι ελληνικοί εκδοτικοί οίκοι για καλοκαιρινή – και όχι μόνο- ανάγνωση. Ελκυστικός φόβος, συναρπαστική αγωνία, τρόμος που γοητεύει, μυστήριο γύρω από το δολοφόνο, αλλά και ερωτική ευωχία – ιδού η κλασική συνταγή δέκα νέων εκδόσεων που σας παρουσιάζουμε για διάβασμα στη θάλασσα αλλά και κατ΄οίκον σ΄αυτό το δύσκολο οικονομικά καλοκαίρι.

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΟΛΗ (Εκδόσεις Τόπος ) του Ντέιβιντ Πις.

Μια λογοτεχνική ιατροδικαστική αφήγηση για τη κτηνωδία στο πόλεμο. Στο Τόκιο, στις 26 Ιανουαρίου του 1948, τρίτη χρονιά της αμερικανικής Κατοχής στην Ιαπωνία, ένας άντρας που λέει ότι είναι γιατρός, απεσταλμένος των δυνάμεων Κατοχής τρομοκρατεί τους εργαζόμενους σε μια τράπεζα λέγοντας ότι πρέπει να πιούν ένα διαυγές υγρό σε φλιτζάνια, αλλιώς θα πεθάνουν από δυσεντερία. Δεκαέξι εργαζόμενοι και δύο ανήλικα παιδιά ακολουθούν την συμβουλή τους και πεθαίνουν σε λίγα λεπτά, ενώ εκείνος τρέχει κρατώντας τα λεφτά της ληστείας...

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (Κέδρος), Κόντορ Βίλμος.

Ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα με πολιτικό χρώμα και συνωμοσίες. Ο αστυνομικός ερευνητής Ζίγκμοντ Γκόρντον πληροφορείται ότι ένα πτώμα μιας όμορφης και καλοντυμένης γυναίκας με ένα εβραϊκό προσευχητάριο στη τσάντα της βρέθηκε στην κακόφημη συνοικία της Ουγγρικής πρωτεύουσας τον Οκτώβριο του 1936, όταν ο πρωθυπουργός Γκιούλα Γκέμες πεθαίνει χωρίς να προλάβει να επιβάλλει το φασιστικό καθεστώς των ονείρων του. Ρωτώντας οδηγείται στον υπόκοσμο, στις παράνομες οργανώσεις των κομμουνιστών και στην υψηλή κοινωνία της εξουσίας και των επιχειρήσεων.

ΜΑΥΡΑ ΦΤΕΡΑ (Κλειδάριθμος ), Αν Κληβς.

Σκοτεινό, ψυχολογικό , πολύπλοκο, υποβλητικό, με φόντο το τοπίο της αγγλικής επαρχίας. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια όλοι οι κάτοικοι του φιλήσυχου Σέτλαντ κλειδώνουν φοβισμένοι τις πόρτες τους. Ένας δολοφόνος κυκλοφορεί ανάμεσά τους. Μια έφηβη βρέθηκε νεκρή. Όλοι υποπτεύονται τον αφελή Μάγκνους Τέιτ , αφού πριν από λίγα μόλις χρόνια είχε κατηγορηθεί για την εξαφάνιση μιας νεαρής στη γειτονιά. Ο ντετέκτιβ Τζίμι Πέρεζ και οι συνάδελφοί του από τα κεντρικά δεν μένουν στις υποψίες της κοινότητας ,αλλά στρέφουν τις έρευνές τους εκεί που δεν πάει το μυαλό των τρομοκρατημένων.

ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΑ – ASSANIN' S CREED (Διόπτρα ), Όλιβερ Μπουόϊντεν.

Λογοτεχνία θρησκευτικής αλληλοεξόντωσης! Ο Νίκολο Πόλο, πατέρας του εξερευνητή Βενετού που ανακάλυψε την Κίνα Μάρκο Πόλο, αποκαλύπτει την ιστορία που είχε κρύψει χρόνια μέσα του. Την Ιστορία του Αλτάϊρ, ενός από τους πλέον τρομερούς ασασίνους – τρομοκράτες του Ισλάμ - ο οποίος ηγείται μιας ιερής αποστολής από τη μια άκρη των Αγίων Τόπων ως την άλλη, μέχρι που θα αποκαλύψει με τη σειρά του το πραγματικό νόημα του Δόγματος. Για να αποδείξει την αφοσίωσή του καλείται να αντιμετωπίσει εχθρούς έως θανάτου, μαζί και τον ηγέτη των Ιπποτών του Ναού Ρόμπέρ ντ Σαμπλέ.

ΑΜΑΖΟΝΕΣ (Ψυχογιός), Αν Φορτιέ.

Ένα αινιγματικό ιστόρημα αγωνίας και αγώνα που κινείται ανάμεσα στο σήμερα και στο χθες, ως ταξίδι αναζήτησης μεταξύ Αγγλίας, Βόρειας Αφρικής, Ελλάδας, Ομηρικής Τροίας. Η λέκτορας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Νταϊάνα Μόργκαν, που ειδικεύεται στην ελληνική μυθολογία, βρίσκεται στην Αφρική για να αποκρυπτογραφήσει μια επιγραφή πρόσφατων ανασκαφών. Ανακαλύπτει ότι το όνομα της πρώτης βασίλισσας των Αμαζόνων ήταν Μύρινα , οποία διέσχισε τη Μεσόγειο προκειμένου να γλυτώσει τις αδελφές της από τους Έλληνες. Οι κυνηγημένες πήραν μαζί τους και ένα αμύθητο θησαυρό. Η Νταϊάνα και ο Νικ αποφασίζουν να τον βρουν. Η λέκτοράς δεν ξέρει που είναι ο θησαυρός. Ξέρει όμως πως κάποιος την ακολουθεί.

ΜΙΑ ΑΝΤΙΠΑΘΗΤΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΑ (Κλειδάριθμος), Νέλε Νόιχαουζ.

Ο Γερμανός εισαγγελέας Εφετών και υποψήφιος υπουργός Δικαιοσύνης Γιόαχιμ Χάντενμπαχ έχει αυτοπυροβοληθεί στο στόμα με την κυνηγετική του καραμπίνα. Είναι Κυριακή πρωί ενός ανύποπτου Αυγούστου. Ο επιθεωρητής Όλιβερ φον Μποντεστάϊν και η συνάδελφός του Πία Κίρχοφ πριν προλάβουν να ολοκληρώσουν την επιτόπια έρευνα καλούνται να δουν και μία δεύτερη υπόθεση. Κάτω από ένα πύργο βρέθηκε νεκρή μια νεαρή σύζυγος ενός κτηνιάτρου. Είναι αυτοκτονία ή καλά σχεδιασμένος φόνος; Η έρευνές τους αποκαλύπτουν μια πανούργα γυναίκα που απατούσε τον άντρα της. Ένα βίντεο προδίδει τη σχέση της με τον εισαγγελέα.

Η ΠΟΛΗ (Διόπτρα), Μπλέικ Γκρουτς.

Καφκικού στυλ υπόθεση. Ο μυστικός αστυνομικός Ήθαν Μπερκ αναλαμβάνει να εξιχνιάσει την εξαφάνιση δύο συναδέλφων του στην πόλη Παινς του Αϊντάχο των ΗΠΑ. Ένα δυνατό τροχαίο τον στέλνει στο νοσοκομείο. Ξυπνάει ανάμεσα σε ένα φιλικό ιατρικό προσωπικό, αλλά κάτι του δημιουργεί υποψίες, καθώς το κινητό του και η ταυτότητά του χάθηκαν. Κανείς δεν πιστεύει το πραγματικό του όνομα, τα ηλεκτροφόρα καλώδια που βλέπει από το παράθυρό του φουντώνουν τις υποψίες του ότι κάποιο θέλουν να τον κρατήσουν έξω από την πόλη. Διερωτάται αν τα σύρματα είναι για να κρατούν μέσα τους κατοίκους ή για να κρατήσουν κάτι άλλο έξω;

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΡΙΒΙΕΡΑ (Κλειδάριθμος), Έμιλι Μπαρ.

«Νυχτερινή Ριβιέρα» ονομάζεται το τρένο της γραμμής Λονδίνο- Κορνουάλη. Η Λάρα Φιντς επιβιβάζεται σε αυτό μια φορά τη βδομάδα μήπως και απομακρυνθεί από τη καταθλιπτική ζωή της με τον Σαμ. Σε μια διαδρομή σχετίζεται με τον Γκάι. Ο δεσμός τους την ξαναζωντανεύει. Όμως, μια νύχτα θα είναι μοιραία. Η Λάρα εξαφανίζεται Παρά τις επίμονες προσπάθειες των αρχών δεν βρίσκεται το παραμικρό ίχνος. Ευτυχώς όμως που υπάρχει η φίλη της η Άιρις, η οποία ρισκάρει την έρευνα. Στην πορεία αναζήτησης θα μάθει άγνωστα εγκλήματα. Για τη Λάρα θα είναι το τέλος ενός ταξιδιού που πρέπει να τελειώσει προτού την καταστρέψει.

ΌΤΑΝ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ (Elxis), Τζιοουχάνα Λίνντσεϊ.

Πάνω από 60 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Μυθιστόρημα άγριου έρωτα, δολοπλοκίας και επανάστασης στα χρόνια του Ναπολέοντα. Η ορφανή Αλάνα Φάρμερ που εκπαιδεύεται με τρόπους βασίλισσας και ο παράξενος φύλακάς της εγκαθίστανται στο Λονδίνο κυνηγημένοι από το ορμητικό στρατό του Αυτοκράτορα. Μαθαίνοντας το τρομερό μυστικό ,ότι είναι η πριγκίπισσα του ευρωπαϊκού βασιλείου της Λουμπίνα ,επιστρέφει στην πατρίδα της προκειμένου να αποτρέψει μια αιματοχυσία. Όμως ο αρχηγός της παλατιανής φρουράς την συλλαμβάνει θεωρώντας την απατεώνισσα. Αλλά την ερωτεύεται...

ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΘΑΡΜΑ (Κεστός), Κριστίνα- Λωρέν (συγγραφικό δίδυμο).

Ευθύ σαρκολατρικό γράψιμο. Κανένας υπαινιγμός... Ένα ερωτικό θρίλερ που πάει να ανταγωνισθεί τις αποχρώσεις του γκρι με το κόκκινα λόγια της σεξουαλικής έκρηξης. Και το παράδοξο είναι πως γράφεται από δύο γυναίκες συγγραφείς που εδώ τα λένε όλα. Η υπόθεση : Η Χλόη Μιλς , μια ευφυής , προκλητική και δυναμική συνεργάτιδα του διαφημιστή στη Νέα Υόρκη Μπένετ Ράιαν κατακτά με το πάθος της το γοητευτικό και αδίστακτο αφεντικό της. Αλλά και η ίδια είναι τόσο αδίστακτη. Οι συνευρέσεις τους γίνονται στον εργασιακό χώρο, εκεί όπου καταρρέει η σχέση εξουσίας. Στο τέλος όμως πρέπει να επιλέξουν τι είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν για να κερδίσουν τον έρωτα...

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων