Ο άνθρωπος της βροχής: 4 Όσκαρ… στο Γκλόρια

Τι συμβαίνει όταν μια από τις πιο ιδιαίτερες ταινίες όλων των εποχών ανεβαίνει στο σανίδι; Η απάντηση στο θέατρο Γκλόρια από τους Γιάννη Στάνκογλου και Χρήστο Χατζηπαναγιώτη.

Η θεατρική απόδοση του κινηματογραφικού έργου Rain Man, αποτελεί μια διασκευή βασισμένη στο σενάριο των Barry Morrow και Ronald Bass η οποία προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1988 με πρωταγωνιστές τους Ντάστιν Χόφμαν και Τομ Κρουζ. Έχει αποσπάσει 4 βραβεία Όσκαρ και τη Χρυσή Άρκτο στο Φεστιβάλ του Βερολίνου, ενώ ως θεατρική παράσταση έχει ανέβει με διθυραμβικές κριτικές και στο West End.

Το story αφορά στον Τσάρλι Μπάμπιτ, ένα νεαρό έμπορο αυτοκινήτων ο οποίος ανακαλύπτει επιστρέφοντας από την κηδεία του πατέρα του πως έχει ένα μεγαλύτερο αδελφό, αυτιστικό και έγκλειστο στο ίδρυμα όπου ο πατέρας άφησε όλη του την περιουσία. Ο εγωισμός του τον τυφλώνει τόσο που απαγάγει τον αδελφό του και διασχίζοντας όλη την Αμερική πραγματοποιεί ένα περιπετειώδες ταξίδι που τελικά θα αλλάξει οριστικά τη ζωή και των δύο.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Δημήτρης Λιγνάδης, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε τους: Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, Γιάννη Στάνκογλου, Κλέλια Ρένεση, Θοδωρή Ρωμανίδη, Σπύρο Κυριαζόπουλο, Μαρία Μπεληγιάννη και  Γιάννη Καρατζογιάννη.

Ημέρες & ώρες παραστάσεων:

Τετάρτη: 20:00, Πέμπτη: 20:00, Παρασκευή: 21:15, Σάββατο: 18:15, 21:15, Κυριακή: 20:00

Τηλέφωνο ταμείου: Ιπποκράτους 7, Κέντρο, 210 3609400

Τιμές εισιτηρίων:

Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή / Πλατεία: 18 ευρώ, Τετάρτη – Πέμπτη  / Γενική είσοδος: 15 ευρώ, Φοιτητικό: 15 ευρώ, Εξώστης: 15 ευρώ

Για ανέργους, πολύτεκνους, συνταξιούχους, άτομα με ειδικές ανάγκες, με την επίδειξη των απαραίτητων δικαιολογητικών, ισχύει η τιμή 15 euro το άτομο για όλες τις ημέρες των παραστάσεων απο Τετάρτη έως και Κυριακή.

Για τους θεατές του Θεάτρου Γκλόρια, υπάρχει η δυνατότητα με την επίδειξη του εισιτηρίου της παράστασης, να πληρώσουν μόνο 6 euro σε κλειστό parking επί της οδού Σόλωνος 82 και Ασκληπιού.