Mnimonimous: Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης… τρελάθηκε

Τι συμβαίνει όταν ένας απλός, τυπικός, καθημερινός, άνεργος Έλληνας αλλάζει ταυτότητα για να προσαρμοστεί στη νέα του καθημερινότητα; Η απάντηση στη σκηνή του θεάτρου Προσκήνιο.

Φοράει μόνο την ελληνική σημαία και από μέσα είναι γυμνός. Ξεκινά ένα δικό του προεκλογικό αγώνα και για αρχηγείο του έχει το Δρομοκαϊτειο. Ο… Mnimonimous, όμως, (κατά κόσμο Αριστοτέλης) δεν χωρά στα στενά του σύνορα. Το σκάει, μπαίνει σε ένα θέατρο, σταματά τη ροή της παράστασης και ανεβάζει μια δική του. Ο καυτηριασμός και τα σχόλια για την καθημερινότητα του Έλληνα ξεκινούν, μέσα από έναν χιουμοριστικό μονόλογο που κρύβουν μέσα τους ένα αισιόδοξο μήνυμα για την Ελλάδα.

Συντελεστές:
Κείμενο: Ντίνος Σπυρόπουλος-Γιώργος Γαλίτης-Βλαδίμηρος Κυριακίδης
Σκηνοθεσία: Βλαδίμηρος Κυριακίδης
Στίχοι-Μουσική:  PHYROSUN
Χορογραφίες: Ζελίνα Κιλίμη
Video – Μοντάζ : Κώστας Κιμούλης
Φωτισμοί: Lato b
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Πολυχρονόπουλος
Πρωταγωνιστεί ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης

Μέρες και ώρες παραστάσεων:
Παρασκευή : 21:15
Σάββατο : 21:15
Κυριακή : 21:15
Τιμές εισιτηρίων: Γενική Είσοδος : 15 ευρώ
Διάρκεια: 1 ώρα και 45 λεπτά
Info: Θέατρο Προσκήνιο (Στουρνάρη & Καπνοκοπτηρίου 8, Εξάρχεια, τηλ. 210 8252242).

Προτάσεις για πριν και μετά το θέατρο:
- Ζάχαρη & Αλάτι bistro: Χαριτωμένα τραπεζάκια, στριφογυριστές, σιδερένιες σκάλες, λουλούδια και άρωμα παλιάς γειτονιάς, εδώ και ένα χρόνο προσφέρουν κάτι διαφορετικό στον ανέκαθεν "ζωντανό" πεζόδρομο της Βαλτετσίου. Πρόκειται για ένα όμορφο bistro με καθημερινά εναλλασσόμενες προτάσεις πιάτων, από sandwich με πατάτες φούρνου και ορεκτικά με άρωμα Ελλάδας, μέχρι σούπα ημέρας και μοσχαράκι με μοσχοκάρυδο.  Όσο για το βράδυ, το bar στον όροφο πρωταγωνιστεί με  καλά cocktails, ενώ η αυλή φιλοξενεί τακτικά lives με πάντα ενδιαφέροντα events. (Βαλτετσίου 47, Εξάρχεια, τηλ. 210 3801253).

-Αλεξανδρινό: Υπάρχει αλήθεια άνθρωπος, που δεν κατατάσσει το Αλεξανδρινό ανάμεσα στα καλύτερα bars της Αθήνας; Με ατμόσφαιρα, που παραπέμπει σε κλασικό bar ξενοδοχείου, πρόσοψη που εύκολα σε παραπέμπει σε παριζιάνικη μπρασερί και μουσική που αγαπά τη jazz, το Αλεξανδρινό αποτελεί ένα all time classic spot που δεν θα βαρεθούμε ποτέ. Όσο για τα εξαιρετικά του cocktails, μια δοκιμή αρκεί για να σας πείσει πως αποτελούν ορισμένα από τα πιο ιδιαίτερα που θα συναντήσετε στην Αθήνα. Με μια σημαντική λεπτομέρεια: μην παραγγείλετε κάτι εκτός καταλόγου. Δεν θα σας το φτιάξουν ! (Εμμ. Μπενάκη 69Α, Εξάρχεια, τηλ. 210 3827780).