Ένα εργοστάσιο σοκολάτας στη Θεσσαλονίκη

Μικροί και μεγάλοι φίλοι της αγαπημένης λιχουδιάς περνούν το κατώφλι του περιπτέρου ένα, όπου ξεδιπλώνεται ένα ξεχωριστό θεματικό πάρκο, σε έκταση 2.500 τετραγωνικών μέτρων, στο πλαίσιο της 79ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Το εργοστάσιο της σοκολάτα έχει στηθεί στο ιστορικό "Περίπτερο 1"  της έκθεσης και αποτελείται από διάφορους τομείς, πάντα με πρωταγωνιστή την αγαπημένη λιχουδιά μικρών και μεγάλων.

Σε ένα πρώτο τμήμα, που έχει το ρόλο του μουσείου, γίνεται μία βιωματική προσέγγιση στο ταξίδι του κακάο και της σοκολάτας στο χρόνο, ενώ στο δεύτερο, εργοστασιακό τμήμα, οι λάτρεις της σοκολάτας μπορούν να συνδυάσουν τη γνώση, την ψυχαγωγία και την εκπαίδευση σε ένα παραμυθένιο περιβάλλον.

Ο επισκέπτης ενημερώνεται για την ιστορία της σοκολάτας, την ανακάλυψη του κακάο από τους Αζτέκους και μπαίνει μέσα σε μία μικρή ζούγκλα, με κλιματολογικές συνθήκες αντίστοιχες με εκείνες του Αμαζονίου, όπου επίσης μπορεί να δει από κοντά ένα κακαόδεντρο αλλά και πραγματικούς καρπούς κακάο.

Παράλληλα, στον χώρο υπάρχει και χημείο αλλά και ένας λαβύρινθος ο οποίος καταλήγει στον "κρυμμένο θησαυρό", ενώ σε όλο το μήκος του εργοστασίου υπάρχουν πολλά σιντριβάνια σοκολάτας για... δοκιμές.

Στη συνέχεια υπάρχει το εργαστήρι του μπισκότου, όπου μπορεί κανείς να δει όλη τη γραμμή παραγωγής και να βουτήξει το μπισκότο του σε ένα από τα σιντριβάνια σοκολάτας, ακολουθεί το τμήμα παραγωγής και συσκευασίας, ενώ στο εργαστήρι των γαλακτοκομικών μπορεί κανείς να δοκιμάσει παγωτό.

Ένας λαβύρινθος οδηγεί σε ένα μεγάλο «μυστικό», τον μεγαλύτερο καταρράκτη σοκολάτας που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, ενθουσιάζοντας μικρούς και μεγάλους.

Στο εργοστάσιο συμμετέχει και η Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος, η οποία αποκαλύπτει στο κοινό διάφορα μυστικά από τον κόσμο της σοκολάτας, ενώ στον χώρο υπάρχει βιβλιοθήκη αλλά και γκαλερί, πάντα με κεντρικά θέματα την σοκολάτα.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ...