Μικρές αλλαγές, μεγάλη ανανέωση

Από την Κατερίνα Μαραγκού

Στο σαλόνι σας έχετε σίγουρα ένα επιτραπέζιο φωτιστικό που το έχετε βαρεθεί.

Για να αγοράσετε καινούριο χρειάζεστε και χρόνο και χρήμα. Τι θα λέγατε να δοκιμάζατε να το αλλάξετε μόνοι σας και να μοιάζει τελικά με καινούριο;

Ευτυχώς τα περισσότερα από τα επιτραπέζια φωτιστικά  είναι κατασκευασμένα, είτε από χαρτί, είτε από  λινό. Και τα δύο είναι άριστα υλικά για τροποποίηση.

Ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να αλλάξετε το look στο φωτιστικό σας είναι να το βάψετε σε ένα ασυνήθιστο χρώμα. Διαλέξτε την απόχρωση που σας ταιριάζει και κυρίως που σας φτιάχνει τη διάθεση και πιάστε δουλειά.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει ένα ειδικό σπρέι με το οποίο μπορείτε να ψεκάσετε το φωτιστικό σας και να του αλλάξετε χρώμα στο λεπτό. Βέβαια θα πρέπει να το αφήσετε να στεγνώσει για αρκετές ώρες πριν το τοποθετήσετε και πάλι στο τραπεζάκι του σαλονιού σας.

Τώρα αν δεν θέλετε να μπείτε στη διαδικασία να το βάψετε γιατί φοβάστε ότι στο μέλλον μπορεί να το επιθυμήσετε, καλύτερα να το ντύσετε.

Πως θα το πετύχετε αυτό; Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πατρόν από παλιές εφημερίδες και να το τοποθετήσετε πάνω στο καπέλο του φωτιστικού. Στη συνέχεια να σημειώσετε τα σημεία στα οποία πρέπει να κόψετε το πατρόν για να είναι αυτό που θα φτιάξετε στις σωστές διαστάσεις.

Διαλέξτε ένα ύφασμα που σας εκφράζει και το θεωρείτε μοντέρνο, και κόψτε το ύφασμα με βάση το πατρόν που έχετε φτιάξει. Ενώστε τις δύο άκρες και  γαζώστε ή δώστε το έξω για γάζωμα. Φροντίστε το ύφασμα που θα διαλέξετε να είναι ελαστικό για να μπορεί να φορεθεί εύκολα στο παλιό καπέλο που έχει το φωτιστικό σας.