Ο Ανεξάρτητος Ελληνικός Κινηματογράφος επιστρέφει

Οι underground πτυχές του νέου ελληνικού κινηματογράφου μετά την πρώτη, περσινή τους προβολή στην Αθήνα, επιστρέφουν και φέτος.

Το εγχείρημα, όπως και πέρυσι υπογράφει ο Αλέξανδρος Βούλγαρης (The Boy), ενώ το φετινό πρόγραμμα του 2ου διήμερου Νέου Ανεξάρτητου Ελληνικού Κινηματογράφου γίνεται την Τρίτη 16 και την Τετάρτη 17/4 στο Six D.o.g.s. (Αβραμιώτου 6-8, 2103210510) με είσοδο ελεύθερη.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σειρά σκηνοθετών που εξερευνούν τον συναρπαστικό κόσμο του φανταστικού κινηματογράφου, όπως η στιλίστρια Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη, η οποία παρουσίασε στο περασμένο Φεστιβάλ Δράμας το νέο της φιλμ “Arundel" αποσπώντας το Βραβείο Σκηνογραφίας.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του διημέρου θα παρουσιαστούν οι τολμηρές σκηνοθετικές μικρού μήκους απόπειρες του ηθοποιού Αντρέα Κοντόπουλου, όπως και ένα αφιέρωμα στην Tugo Tugo Productions, την εταιρία που ίδρυσαν ο Αλέξης Αλεξίου (Ιστορία 52) και ο Γιάννης Βεσλεμές στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας ως συμφοιτητές στην σχολή κινηματογράφου.

Όσο για το highlight της διοργάνωσης είναι η προβολή του προγράμματος “Αφορμές”, το οποίο περιλαμβάνει το μεσαίου μήκους φιλμ της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη “The Capsule” που έφτασε μέχρι το Σάντανς αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές.